Българче, дадено за осиновяване в Съединените щати, е станало жертва

...
Българче, дадено за осиновяване в Съединените щати, е станало жертва
Коментари Харесай

Българче преживя ужас в САЩ. Съди държавата

Българче, обещано за осиновяване в Съединените щати, е станало жертва на тормоз и търси правата си. Детето съди управляващите в щата Орегон за повече от 7 милиона $. Вместо обезпечените по закон грижи и внимание, българчето с букви Й. Г. става жертва на тормоз, твърди в правосъдния иск неговият юрист.

Момчето е към този момент на 15 години, само че идва в Америка преди три години за осиновяване. То има забавено прочувствено, психическо и просветително развиване. Осиновяването в Съединени американски щати обаче не върви добре и скоро българчето попада в системата на обществените служби на щата Орегон, съобщи Би Ти Ви.

Момчето е местено от приемни фамилии, обществени домове, арести за младежи и най-малко един път в мотел. Именно в него детето споделя, че е станало очевидец на нещо ужасяващо. Социалните служащи Марк Уолш и Кейти Гай трябвало да се грижат за момчето. Двамата обаче имали любовна връзка, описват пред полицията техни сътрудници. Българчето твърди, че в нощта на 21 ноември 2018 година Уолш и Гай правили секс на прилежащото легло. На идващия ден Марк Уолш предлага детето да бъде изпратено в детски арест. Според правосъдния иск, с цел да бъде сплашено да не издаде какво се е случило в мотела.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР