Балерина е мечтата на почти всяко момиче. Грация, светлина и

...
Балерина е мечтата на почти всяко момиче. Грация, светлина и
Коментари Харесай

Живот на палци: Балет

Балерина е фантазията на съвсем всяко момиче. Грация, светлина и стъпване на пръсти...всеки ден, всеки час. Зад красивото придвижване стоят доста години подготовки, доста провали, доста триумфи, доста другари, доста воля. 

Това потвърждават и девойките от ОДК-Шумен, които единствено преди дни завоюваха две купи на XXVI Международен фестивал на изкуствата „ Утринна звезда “, провел се в Албена.

Успехът идва на най-мащабния български фестивал.

Техният ръководител Светла Денчева е безапелационна, че представянето на девойките й е било доста отговорно.

Конкуренцията не беше толкоз лека, тъй като имаше участници от Украйна, Русия, а знаем, че балетът в някогашната Съюз на съветските социалистически републики постоянно е бил на равнище и е едно изкуство, което там е на фундамент.

За да доближат равнището на своите връстници от Русия, шуменските балерини прекарват по няколко часа дневно в залата.-->

Така към този момент 5 години Ванеса посещава подготовките. Въпреки че наподобява дълго време, в действителност тя е измежду най-новите попълнения.
 Момичетата сбъдват фантазията си. dariknews.bg

Балетът ми дава мощ. Нарастват уменията, повече мускулатура, устойчивост и в действителност ми харесва като възприятие, споделя тя и признава, че се тормози към момента дали добре ще извърши придвижванията или ще сбърка.

Тя постоянно харесвала балета, само че по този начин и не събрала храброст да се запише. Нейни приятелки обаче я " навили ". Въпреки 5-те години... тя към момента се тормози на сцената. 

С най-дълъг стаж в залата е Олина, която от 3-годишна репетира. Довела я учителката й по национални танци - тъй като... не можела да танцува.
 Момичетата сбъдват фантазията си. dariknews.bg

Танцът ми даде извънредно доста и продължава да ми дава, тъй като дава дисциплинираност. Да мога да работя с други хора в екип, сплотяването на този екип. Ако аз се проваля – продънвам цялата група. Докато соловото – каквото направя – върша за себе си и знам, че това са моите благоприятни условия, споделя Олина.

Като малко дете се радвах, че отивам на балет, след това мислех да се откажа, само че не го направих. Сега към този момент - това е моят метод на живот. В залата все едно съм в къщи - с всички другари, само че с повече дисциплинираност. Чувството е неописуемо. 
 Момичетата сбъдват фантазията си. dariknews.bg

Доста хора одобряват балета като нещо друго, а то е нещо доста красиво и естествено. Да, разнообразни сме от всички танцьори...Но ми се желае да има от ден на ден балетни прояви в България, споделя Ева.

Тя към този момент е 9 години на сцена и там мисли единствено за танца. Когато са в група обаче - оказва помощ на всички - брой, в случай че се постанова, или пък приказва. 
 Момичетата сбъдват фантазията си. dariknews.bg

Връзката сред нас е доста мощна, тъй като когато танцуваш с някого - без значение дали се харесвате, най-после ставате като семейство, споделя тя.

Момичетата са безапелационни, че най-безстрашни са когато са дружно на сцената. Тогава грешките са сведени до най-малко, тъй като танцът ги води.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР