Балчик, може би, е единственият морски град, в който няма

...
Балчик, може би, е единственият морски град, в който няма
Коментари Харесай

Без нито една дискотека на открито Балчик очаква туристи, които ценят спокойствието

Балчик, може би, е единственият морски град, в който няма нито една дискотека навън, и туристите не се оплакват от шума, споделя кметът на общината Николай Ангелов в изявление за Българска телеграфна агенция.

По думите му най-голямото преимущество на почивката в Балчишкия залив е спокойствието, по тази причина дестинацията се цени най-много от фамилии с деца.

След рекордните последни три години по брой туристи община Балчик, на чиято територия са черноморският комплекс "Албена ", село Кранево и голф комплекси, още веднъж чака добър сезон, сподели Николай Ангелов.

Кметът разяснява, че през първото четиримесечие на 2019-а туристите са отбелязали растеж от 18 на 100 на годишна база.

Лятната фестивална стратегия също ще притегли доста хора, които съчетават отдиха с интереса към изкуствата, счита Николай Ангелов.

Градоначалникът съобщи, че се чака добър сезон.

Със сигурност хотелите през юли и август ще са 100 на 100 цялостни, значимо е да бъдат привлечени повече летовници и в "крилата " на сезона - през юни и септември. Прогнозата на туроператори за 5-6 на 100 спад на туристите след направените по-малко ранни записвания към този момент се опровергава в община Балчик, разясни още Ангелов.

През първото четиримесечие на 2019-а Балчишкото крайбрежие е посетено с 18 на 100 повече туристи в съпоставяне със същия интервал на предходната година. При това статистиката регистрира единствено пренощувалите туристи, не и българските и задграничните жители, които са посетили Балчик за ден. По време на Великденските празници хотелските бази бяха цялостни както през август, съобщи кметът на града.

Последните три години са рекордни за туристопотока в общината, на чиято територия са и черноморският комплекс "Албена ", село Кранево и голф комплекси. През предишния сезон в района бяха осъществени 2 300 000 нощувки, които съставляват над 8 на 100 от пребиваванията в почивните бази в страната. Посрещнахме почиващи от повече от 30 страни, измежду които и групи голф играчи от Индия, Пакистан и други азиатски страни, добави още Ангелов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР