Балчик. Дуо Колаж представя Мелодии с дъх на смола на

...
Балчик. Дуо Колаж представя Мелодии с дъх на смола на
Коментари Харесай

Дуо „Колаж” представя „Мелодии с дъх на смола” на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика” в Балчик

Балчик. Дуо „ Колаж ” показва „ Мелодии с мирис на смола ” на Международния фестивал на младите в изкуството „ Виа Понтика ”, който се организира в Балчик. Това заяви Красимира Димитрова, специалист „ Връзки с обществеността “ на фестивала, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Уникалният театър „ Мелодии с мирис на смола ” ще стартира в 18.00 часа в храма „ Св. св. Константин и Елена ” (Гръцката църква) в Балчик. Нона Кръстникова – сопран, и Мария Русева – пиано, ще поведат посетителите на концерта с творби на Морис Равел и Едвард Григ по пътя на кехлибара. Заедно с красивата музика, те ще се допрян и до забавни обстоятелства и митове, показани на български и британски език. Пътят на кехлибара - един от значимите търговски пътища в Европа, който потегля от Балтийско море и намира кей в Средиземноморието.
В 20.00 часа е началото на последната прожекция на филми от четиринадесетото издание на CILECT PRIZE 2019 в Каменна зала в Държавния културен институт „ Двореца “.
Две са фестивалните събития в предпоследния ден на интернационалния конгрес „ Виа Понтика ” – 17 септември. В 17.00 часа ще бъде открита галерия с произведения на студенти от креативния пленер по живопис, който се организира в ДКИ - КЦ „ Двореца “ и Университетска ботаническа градина в продължение на седмица. Студентите ще покажат направените от тях произведения по време на креативния си престой, събирайки усещания от атмосферата на другите места в Балчик. Експериментиране с към този момент създадени техники и включване на нови подходи в живописната трактовка могат да бъдат видени в творбите, които ще показват младите гении. Пленерът се е провел под менторството на проф. Любомир Каралеев от Националната художествена академия, който е следил креативния развой и е показал своя опит пред младите създатели. В 18.00 часа в Народно читалище „ Паисий Хилендарски – 1870 “ ще стартира театралният театър „ Ромео и Жулиета ” от Уилям Шекспир. На сцената ще излязат Васил Илиев, Кристиян Негалов, Неделин Найденов, Богдан Бухалов, Николай Николаев, Йоанна-Изабелла Върбанова, Александра Майдавска, Миглена Везирова, Ели Колева, Мартина Троанска, Атанас Петков, Владинелла Кацарска, Тодор Кирилов, Стефан Кондров, Димитър Сулев, Анна Янева, Илияна Гекова, Георги Караиванов. Всички те са третокурсници в класа на доцент доктор Пенко Господинов, компетентност „ Актьорство за трагичен спектакъл “ в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “. Постановката е дело на доцент доктор Пенко Господинов, а сценографията и костюмите - на Габриела Кърджилова (IV курс „ Сценография “).
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР