Балансираният бюджет е удобният инструмент за преминаване през евентуални незгоди.

...
Балансираният бюджет е удобният инструмент за преминаване през евентуални незгоди.
Коментари Харесай

Аргументите на министър Владислав Горанов защо бюджетът е балансиран

Балансираният бюджет е комфортният инструмент за прекосяване през възможни незгоди. Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов по време на дебата по бюджет 2020 година
„ Чуха се отзиви, че прекомерно оптимистично виждаме развиването на стопанската система. Бързам да отговоря на тези опасения “, сподели той.
Според него и при най-негативният сюжет ще може да се означи рационално бюджетно салдо, съобразено с критериите на Банката за развиване и напредък.
По думите му упованията, че бюджетната рамка ще прави структурни промени са прекомерно амбициозни.
Подобна позиция изрази и националният представител от ПГ на ГЕРБ Евгения Ангелова.
" Днес ще разгледаме и гласуваме годишният проект на страната за идната година. Както постоянно ползата към държавния бюджет е огромен.
Това е добре. Показва, че нашето общество свободно и демократично се интересува от финансите на страната и показва мнение.
Нека обаче преди да се спра на съответни политики в бюджета за следващата година да ви върна обратно. Назад към едно време, на едно друго ръководство. Какво си спомняме от този момент.
Заварихме голям бюджетен недостиг, несъблюдение на приходите, спрени европейски стратегии, банкрутирала банка и още и още. За сметка на това какво имаме постоянна финансова и фискална среда ", сподели още Ангелова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР