Балансът между професионалния и личния живот е голяма работа. Стотици

...
Балансът между професионалния и личния живот е голяма работа. Стотици
Коментари Харесай

Нагла лъжа ли е балансът между работата и личния живот?

Балансът сред професионалния и персоналния живот е огромна работа. Стотици корпоративни обучители оферират семинари, пишат се хиляди книги и милиони хора всеки ден се пробват да го реализиран . Всеки желае да бъде сполучлив в бизнеса и въпреки всичко да има удовлетворяващ персонален живот .

Малцина обаче виждат, че понятието " равновесие сред професионалния и персоналния живот " трансферира отговорността за основаването на този баланс на служителя . По този метод работодателите са свободни да постановат условия на чиновниците си, без оглед на резултата от тези условия върху живота на служащите .

Не постоянно е било по този начин. Преди 1980 година никой не приказва за равновесие сред професионалния и персоналния живот, тъй като множеството хора работят по 40 часа седмично . Работата до късно не е нещо извънредно, само че е белег на нелепост да се нуждаеш от спомагателни часове, с цел да свършиш ежедневната си работа .

 Ако желаете да сте богати, откажете се от салдото сред работата и персоналния живот
Ако желаете да сте богати, откажете се от салдото сред работата и персоналния живот

Финансовата независимост изисква взаимни отстъпки и жертване на персоналното време

Днес е тъкмо противоположното - наемният служащ , който упорства да работи единствено 40 часа седмично, евентуално ще бъде сметнат за ленив или просто за вманиачен . Въпреки че има обилие от доказателства, че дългите часове ви вършат по-малко продуктивни , 60-, 70-, 80-часовите седмици са нещо постоянно срещано.

В днешно време в случай че работите за себе си или сте шеф на лична компания и желаете да работите по 100 часа седмично , това зависи напълно от вас. Това е неуместно решение, само че вие контролирате времето си и можете да бъдете уравновесен или небалансиран, колкото си поискате.

Но казусът не е подобен, в случай че сте чиновник . Ако управлението ви затрупва с повече работа , в сравнение с някой би могъл да свърши в границите на 40-часова работна седмица, догатката, че се нуждаете от " баланс сред работата и персоналния живот " е просто сипване на сол в раната .

 Постигането на равновесие сред работното и персоналното време от време на време е голяма тежест
Източник:

Постигането на равновесие сред работното и персоналното време от време на време е голяма тежест

Това е изключително правилно, когато препоръките идват от хора като Шерил Сандбърг, Ариана Хъфингтън или Иванка Тръмп. Всеки от тях има персонални асистенти и прислужници , които са ангажирани с досадните ежедневни отговорности на елитните си работодатели.

Нещата стават още по-лоши, защото след появяването на смарт телефоните доста компании изискват и чакат от чиновниците си да са " на повикване " когато и да е. Макар множеството компании да се преструват, че такава спомагателна работа е доброволна , те внимателно я предизвикват и сигурно в никакъв случай не я отхвърлят .

 4 съвета по какъв начин да намерите салдото сред професионалния и персоналния си живот
4 съвета по какъв начин да намерите салдото сред професионалния и персоналния си живот

Опитайте да ги спазвате

Никога няма да чуете или видите притежател (или управител) на компания да упреква подчинените си за това, че са работили изключително и са отговаряли на имейли измежду нощ .

Балансът сред професионалния и персоналния живот е нагла неистина , тъй като прикрива същинския проблем - неплатения ексклузивен труд - и по този метод попречва действителното решение , което е напълно просто - възобновяване на 40-часовата работна седмица и унищожаване на неплатения ексклузивен труд .
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР