Балансът е нарушен в Черно море от руска страна. От

...
Балансът е нарушен в Черно море от руска страна. От
Коментари Харесай

Е. Поптодорова: Балансът в Черно море е нарушен от руска страна

Балансът е нарушен в Черно море от съветска страна. От нашата страна просто няма нищо. Картината тук е трагична в това отношение. Говорим за възобновяване на един баланс във военномнорско отношение.
Вероятно тази тематика не би се повдигнала, в случай че не се беше разпаднал договорът сред Русия и Съединени американски щати за ракетите със междинен обхват на деяние, съобщи Поптодорова пред bTV.

Уравнението не е толкоз просто, не е единствено САЩ-Русия. България би трябвало да си даде сметка, че най-близките ѝ съдружници в Европейския съюз са изразили изрично мението си. Възстановяването на салдото значи НАТО да има повече подводници, повече учения, продан на информация. Принципът е върховенството на интернационалното право да е водещо, разяснява Елена Поптодорова.

Русия е разположила ракети, които могат да ударят Югоизточна Европа и Европа като цяло, а такива ракети НАТО не е разположила против Русия, няма и да разположи, добави тя.

Елена Поптодорова разяснява и абсурда сред България и Турция от последните дни след думите на турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу за българския закон за вероизповеданията. Ердоган постоянно тика всичко до ръба – и политически, и географски, и военно, само че в никакъв случай не прави последната крачка. Бидейки с цялостно внимание към дейностите на Турция, би трябвало да имаме поради, че тя също гледа своя интерес. Турция няма никакъв интерес да остане дълбока азиатска провинция, уточни вицепрезидентът на Асоциацията на Атлантическия контракт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР