"Балансът е много труден, всички институции сме като скачени съдове.

...
"Балансът е много труден, всички институции сме като скачени съдове.
Коментари Харесай

Ангелкова с важна новина за ваучерите за пътувания

"Балансът е доста сложен, всички институции сме като скачени съдове. Следваме разпоредбите. Успяхме през днешния ден да удължим с един месец периода след привършване на изключителното състояние стопира да тече 14-дневния период. След 13 юни потребителите ще имат опция да вземе ваучери, с цел да отсрочат своите пътувания до 24 месеца ". Това сподели в предаването "Беновска пита " по Канал 3 министърът на туризма Николина Ангелкова.

"При банкрут на туроператора потребителят може да си получи парите по правосъден път. Ако не беше продължен периода щеше да има редица банкрути и нямаше да може да се подсигуряват връщания. Не разделяме компаниите на дребни и огромни. Случващото се касае всички.

В рамките на това време, молим да ни бъде изпратен броя на потребителите, които са наранени и сумата на вредите. След 13 юни ще имат опция, в случай че не одобряват ваучер, да изискат възобновяване на своите средства ", показа тя.

"Проблемът е, че никой не може да каже по кое време тази обстановка ще завърши, приготвят се както краткосрочни, по този начин и дълготрайни ограничения. Трудно е да се откри баланс. Ситуацията е динамична и реагираме съгласно момента. Иска ми се да има лятно-късен сезон, с цел да има глътка въздух за туризма.

Тежко ми беше да забраня пътуванията за туризъм, само че тези решения са извънредно значими за нашето здраве.

Наближава Великден, тежко е да не можем да отидем до местата, които желаеме, само че би трябвало да съблюдаваме предписанията на Оперативния щаб, ще имаме опция да пътуваме и след тази рецесия ", разгласи министърът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР