Баку. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с

...
Баку. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с председателя на турския парламент Бинали Йълдъръм

Баку. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с ръководителя на турския парламент Бинали Йълдъръм. Двамата разговаряха в Азербайджан, където са посетители на тържествените празнувания във връзка 100-годишнината на Народното събрание на страната, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
По време на диалога Цвета Караянчева поздрави Бинали Йълдъръм за избирането му за ръководител на Турския Меджлис и го предложения да посети публично България. Председателят на турския парламент също насочи покана към българския си сътрудник да направи аудиенция в Турция.
По време на диалога двамата се сплотиха към извода, че България и Турция на процедура демонстрират по какъв начин се пази границата на Европейския съюз и подчертаха потребността осъществяването на съглашението Европейски Съюз – Турция да продължи.
Цвета Караянчева благодари на Бинали Йълдъръм за качественото запазване на границата и означи, че към този момент нескончаем интервал е налице съвсем нулев мигрантски напън.
Председателите на двата Народното събрание оцениха високо и извършената лидерска среща Европейски Съюз – Турция във Варна по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Те означиха, че двустранният разговор сред двете страни е на доста положително равнище и се развива възходящо.
Двамата дадоха висока оценка на съдействието сред парламентите на двете страни като значим детайл от развиването на връзките сред България и Турция. Цвета Караянчева и Бинали Йълдъръм показаха подготвеност да работят за задълбочаване на парламентарните контакти сред България и Турция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР