Бактерия оцелява в Космоса, извън МКС, цяла година …Учените са

...
Бактерия оцелява в Космоса, извън МКС, цяла година …Учените са
Коментари Харесай

Бактерия оцелява в Космоса, извън МКС, цяла година

Бактерия оцелява в Космоса, отвън МКС, цяла година …Учените са разпознали бактерия, която наподобява изненадващо способна да оцелее във вакуума на Космоса (HiddenTruth.site).  

 Космическото пространство е враждебна среда …
Космическото пространство е враждебна среда …Учените от дълго време спекулират какви процеси може да породят живот в други светове.Един подобен развой, прочут като панспермия (panspermia), включва живот от една планета, превозен до друга с метеорити и комети, които са влезнали в контакт с населяван свят.Обаче, като се има поради какъв брой време ще отнеме организмите на преминат такива големи дистанции, би трябвало да е допустимо те да оцелеят във вакуума на Космоса в продължение на може би милиони години.Макар, че това може да звучи невероятно, неотдавна, една изключително издръжлива земна бактерия „ показва “, че концепцията за оцеляване за рискови интервали от време в Космоса може да не е толкоз пресилена.
Четете още: Шест Галактики, `уловени` от свръхмасивна черна дупкаИзвестна като бактерията Deinococcus radiodurans, в началото е открита в кутия с месо. Установено е, че не е имала проблеми с оцеляването на платформа, ситуирана отвън галактическата станция.

 250px D radiodurans - Бактерия оцелява в Космоса, отвън МКС, цяла година
Предишни изследвания демонстрират, че бактерията може да оцелее доста по-дълго – най-малко три години.Биохимикът Тетяна Милоевич (Tetyana Milojevic) от Виенския университет (University of Vienna) споделя:„ Тези следствия ни оказват помощ да разберем механизмите и процесите, посредством които животът може да съществува оттатък Земята, разширявайки знанията ни за това по какъв начин да оцелеем и да се приспособяваме във враждебната среда на галактическото пространство.Резултатите допускат, че оцеляването на Deinococcus radiodurans в ниска земна орбита за по-дълъг интервал е допустимо, заради ефикасната й система за молекулярен отговор.Това демонстрира, че даже по-дълги, по-далечни пътувания са постижими за организми с такива благоприятни условия. ”
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР