Бактериите в стомашно-чревния тракт на човека формират вкусовете му. Това

...
Бактериите в стомашно-чревния тракт на човека формират вкусовете му. Това
Коментари Харесай

Бактериите в стомашно-чревния тракт формират вкусовете ни

Бактериите в стомашно-чревния тракт на индивида образуват усетите му. Това откри екип откриватели от Калифорнийския университет в Сан Франциско и от университетите в щатите Аризона и Ню Мексико, написа BioEssays. 

Учените стигнали до извода, че микробите в червата, не просто извършват пасивна функционалност, спомагайки за асимилиране на храните, само че и въздействат върху желанията към храните и по този начин принуждават човек да употребява избрани артикули.

Изследователите настояват, че бактериите се разграничават по вида хранителни субстанции, от които се нуждаят. За оцеляването на едни са нужни мазнини, а на други – захар. Лабораторните изследвания посочили също, че бактериалните кафези " си съперничат " за храни и място в стомашно-чревния тракт. Те въздействат върху избора на артикули, изпращайки сигнални молекули в тракта, който е обвързван посредством блуждаещ нерв с основата на мозъка.

Чрез имунната, ендокринната и нервната системи тези молекули влияят върху физиологическите и поведенческите реакции на индивида. Микробите трансформират нервните сигнали, преминаващи по блуждаещия нерв и влияят върху активността на вкусовите рецептори. Те също по този начин създават отрови, които утежняват самочувствието, или пък химически " стимулатори ", от които човек се усеща добре.

Опитите посочили, че някои типове бактерии могат да покачат тревогата, до момента в който потреблението на пробиотика с лактобактерията Casei покачва настроението даже измежду тези, които са в най-потиснато положение.

Според учените бактериите са манипулатор, само че човек може и да им влияе посредством смяна на диетата. Чрез биологично дейни съставки може да се реализира най-благоприятен баланс сред бактериите, което е не е маловажно в битката със затлъстяването.

В вероятност проучването на учените от трите университета може да стане част от изследване за раковите болести. Някои от бактериите в човешкия организъм предизвикват рак на стомаха и други типове ракови болести.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР