Бактериалната вагиноза е проблем, който засяга много жени в репродуктивна

...
Бактериалната вагиноза е проблем, който засяга много жени в репродуктивна
Коментари Харесай

Д-р Румен Велев разкри пред в. "ДОКТОР" цялата истина за бактериалната вагиноза и как да се предпазим

Бактериалната вагиноза е проблем, който визира доста дами в репродуктивна възраст. Много постоянно инфекцията е предизвикана от бактерии, които обикновено населяват влагалището, само че от време на време стартират да се развъждат неконтролируемо. Смяната на половия сътрудник, визитите на басейн или море, както и приемът на антибиотици са част от рисковите фактори.

“Бактериална вагиноза не може да се съобщи от човек на човек посредством облеклата, плувния басейн и седалката на тоалетната паница. Ако обаче не бъдат взети навременни ограничения, инфекцията може да хронифицира, да докара до инфектиране на матката, а от време на време до задръстване на маточните тръби и надлежно до стерилитет”, изяснява акушер-гинекологът доктор Румен Велев, изпълнителен шеф на болница “Шейново” в София.

- Д-р Велев, какво е гинекологичното здраве на българката?
- Голяма част от дамите в България неглижират гинекологичните профилактични прегледи, което е голяма неточност. Българката нормално посещава гинеколог, когато към този момент има недоволства. Ежегодният гинекологичен профилактичен обзор е от извънредно значение за здравето на всяка жена. Истината е, че всяко заболяване, което е открито и лекувано в точния момент, не е ужасно и има опция за сполучливо лекуване. За страдание, неналичието на осведоменост в множеството случаи води до късно диагностициране на проблемите.

Пример за това е, че едвам при 30% от дамите с рак на маточната шийка случаите се “улавят” в начален етап, когато има късмет за цялостно изцеление. А той е втората по периодичност форма на раково заболяване при дамите във възрастта 15-44 година, като данните за нашата страна са два пъти по-високи в съпоставяне със западните европейски страни.
Тревожна е и наклонността към повишаване на броя на младите дами и девойки, които имат гинекологични проблеми. Чести са и възпалителните болести.

Какво съставлява бактериалната вагиноза, кои са признаците и какво лекуване се ползва четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР