БАИТ отличи компанията в традиционните си годишни наградиБранимир Парашкевов, съосновател

...
БАИТ отличи компанията в традиционните си годишни наградиБранимир Парашкевов, съосновател
Коментари Харесай

Българо-финландската Appzio е стартъп на годината

БАИТ отличи компанията в обичайните си годишни награди

Бранимир Парашкевов, съосновател на Appzio, получава премията на БАИТ за стартъп на 2017 година

Иновативната платформа за основаване на мобилни приложения Appzio беше отличена на седмата годишна гала по връчване на премиите на Българската асоциация по осведомителни технологии (БАИТ) като стартъп на 2017 година.

Appzio е българо-финландски план, който е на път да сложи нов стандарт в основаването на мобилни приложения в международен мащаб. Компанията е част от портфолиото на фонда за рискови инвестици Eleven, а неотдавна получи второ финансиране от една от най-големите банки в района, с цел да развива интензивно интернационалната си активност.

„ Appzio съществува от 2015 година и се конкурира с огромни компании в международен мащаб. До предходната година наблягахме на развиването на технологията и сполучливо привлякохме първите десетки клиенти, които да потвърдят качеството на платформата. Сега сме се фокусирали върху това повече компании да чуят за нас и да могат да доставят качествени приложения на клиентите си ”, показа Бранимир Парашкевов, съосновател на компанията.

Целите пред Appzio са да продължи да развива новаторската си технология и тя да бъде налична за все по-голяма публика. Мисията на тримата създатели е да оказват помощ на хората с положителни хрумвания да ги осъществят по-лесно и налично.

Appzio съществува от 2015 година и се конкурира с огромни компании в международен мащаб

„ Има мобилни приложения, които освен са потребни за потребителите им, а усъвършенстват фрапантно цели аспекти от живота им. Целта ни е да помогнем на още доста такива
проекти и да даваме своя принос за позитивна смяна ”, сподели Симеон Митев, другият съосновател от българска страна.

Тимо Райло – финландецът, по чиято концепция е основана Appzio, показа, че има чудесни усещания от България и бизнес средата тук. „ Смятам, че [България] е извънредно уместно място за пускане на ИТ компания, поради многото гении и всичките благоприятни условия за финансиране на положителни хрумвания. Определено не скърбя за избора си да пускам компания в България ”, сподели Тимо след церемонията.

Сред другите наградени от БАИТ бяха планове на възпитаници и студенти, общини с новаторски ИТ решения, както и ИТ компании със значителен принос към развиването на промишлеността в България.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР