Бъгларското население е с най-малък дял в Европейския съюз по

...
Бъгларското население е с най-малък дял в Европейския съюз по
Коментари Харесай

Българите търсят най-малко здравна информация онлайн от всички в ЕС

Бъгларското население е с минимален дял в Европейския съюз във връзка с търсене на здравна информация онлайн, сочи статистика на Евростат.

От данните излиза наяве, че приблизително 53% от европейците са потърсили здравна информация онлайн през миналата година, обвързвана с пострадвания, заболявания, хранене, възстановяване на здравето. Става въпрос за жители на възраст сред 16 и 74 години и се регистрира растеж от 2% на годишна база, по отношение на 51% през 2018 година и 19% разлика по отношение на 2009 година (32%).

Онлайн здравна информация: най-популярна във Финландия

През 2019 година делът на хората на възраст от 16 до 74 години, които оповестяват, че търсят здравна информация онлайн за частни цели, варира в другите държави-членки. Най-висок дял е регистриран във Финландия, където 76% от интернет потребителите са търсели онлайн тематики, свързани със здравето, следвани от Холандия (74%), Кипър (69%), Дания (67% ) и Германия (66%).

За разлика от тях, най-ниските дялове са следени в България (30%), Румъния (31%), Италия (35%), Полша (47%), Латвия и Словения (48%).

През последното десетилетие делът на хората, които търсят здравна информация онлайн, се е нараснал във всички държави-членки на Европейски Съюз. Най-висок растеж е регистриран в Кипър (+53 п.п.), следван от Хърватия (+37 п.п.), Чехия (+36 п.п.) и Гърция (+ 35 п.п.), а най-нисък растеж е следен в Люксембург (+4 п.п.), Франция (+13 пр.), Италия (+14 п.п.) и Румъния (+ 15%).
seeking_health_information_online.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР