Багери и работници премахнаха целия битум от асфалтираната разделителната ивица

...
Багери и работници премахнаха целия битум от асфалтираната разделителната ивица
Коментари Харесай

Премахнаха битума от разделителната ивица на бул. Левски във Варна

Багери и служащи отстраниха целия битум от асфалтираната разграничителната линия по остарялата част на бул. " В. Левски ", съобщи кореспондент на Moreto.net

До това се стигна откакто варненската общност, както и Камарата на архитектите, изрази мощно неодобрение от унищожаването на зелените линии сред платната на бул. Левски в сектора сред ул. " Царевец " и бул. " Осми Приморски полк ", които съществуваха преди ремонта му.

В утвърждения план от Община Варна за ремонт на булеварда не е планувано в разграничителни линии да има пръст и озеленяване, а асфалтова настилка. Като причина за асфалтиране на разграничителната линия се акцентира неналичието на поддръжка на избуяващата растителност.

След публичния напън обаче, през миналата седмица Община Варна е упълномощила на изпълнителя на провкта " Пътища и мостове " твърдата настилка да бъде отстранена, с цел да придобие линията в остарелия си образ.

За Moreto.net зам.-кметът на Варна инж. Христо Иванов разяснява, че премахването на битума и възобновяване на зеленината в линията ще бъде за сметка на фирмата- реализатор " Пътища и мостове ". В думите на зам.-кмета обаче липсва всякаква логичност, защото компанията е изпълнила вярно готовия заложен план от Община Варна, в която условие е слагане на асфалтова настилка в разграничителната линия на бул. " В. Левски ".

Кой на процедура ще заплати двойната работа - слагане и унищожаване на асфалта? Кое е длъжностното лице разпоредило унищожаването на озеленените линии на бул. " Васил Левски " в града посредством асфалтирането им. Тези и още куп въпроси евентуално ще останат без същинските си отговори.

Миналата седмица Камарата на архитектите са отправили питане към локалната власт с въпрос кое е длъжностното лице разпоредило унищожаването на озеленените линии на бул. " Васил Левски " в града посредством асфалтирането им. " Доблестен отговор " дали това е бил самият кмет или зам.-кметът по строителството, не са получили.

По същото време с оглед публичния интерес Moreto.net също направи питане към Пресцентъра на Община Варна за спомагателна информация, само че повече от седмица отговор към момента не е получен. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР