Багер подкопа основите на сграда в Бургас и събори стената

...
Багер подкопа основите на сграда в Бургас и събори стената
Коментари Харесай

Багер подкопа основите на сграда в Бургас, евакуираха дядо

Багер подкопа основите на постройка в Бургас и събори стената на приземния етаж. Единственият гражданин в блока беше изведен незабавно, поради заплахата постройката да рухне. Строежът почнал преди седмица. Тази заран обаче, едвам не провокира сриването на прилежащия жилищен блок.

"Това са общински жилища - четири фамилии живееха в тази постройка, трите фамилии са настанени също в други жилища в рамките за тази година. Това е последният човек, който остана да бъде изместен ", сподели общинският чиновник Тина Писарова пред камерите на Нова телевизия.

Последният наемател е 70-годишният някогашен строител Димитър Томов. Той усетил мощния трус от рухването на стената, само че останал в дома си.

„ Аз им споделих - бийте пилони, не, ние ще санираме с някакъв разтвор. Два пъти, три пъти им споделих обаче те...”, съобщи Томов.

Димитър Томове настанен по неотложност в ново жилище, а постройката с разрушени основи ще бъде запечатана.

„ Става дума за непрецизно осъществяване на проекта за подсилване на изкопа. За да се открият тъкмо аргументите, които са довели до настъпване на тази повреда по най-бързия метод ще образувам със заповед техническо-експерта комисия. Всички вреди, които са нанесени в прилежащите парцели ще бъдат отстранени за сметка на строителя ", добави Милен Ненчев – шеф РДНСК Бургас.

От строителната компания, позволила сриването, отхвърлиха коментар. Вече работят по укрепването на терена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР