Багер, магарето Събка и над 50 доброволци чистиха в село

...
Багер, магарето Събка и над 50 доброволци чистиха в село
Коментари Харесай

Багер, магарето Събка и над 50 доброволци чистиха в село Бъта

Багер, магарето Събка и над 50 доброволци чистиха в село Бъта
Над 50 доброволци се включиха през днешния ден в националната акция „ Да почистим България за един ден ” в село Бъта, която се организира с поддръжката на „ Асарел-Медет ”АД и кмета на селото Георги Александров.

Почистени бяха регионите към река Луда Яна и нейните притоци. С помощта на тежка техника, обезпечена от „ Асарел-Медет ” бяха разчистени три нерегламентирани сметища за строителни боклуци – две в село Бъта и едно в местността Летището в село Баня.

В извозването на боклуците се включи магарето Събка, която направи десетки курсове с чували със боклук, ловко ръководена от дребния Гошко. Сред участниците в акцията имаше и задгранично наличие в лицето на Джеси Потестас – доброволец по стратегия „ Фулбрайт ”, който работи като помощник-учител по британски език в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище, и алжиреца Ясин Ясино, който има къща в село Бъта. Прочутият локален зевзек Йордан Калагларски-Гарчо не остана апатичен към самодейността и нагизден като метачка изрисува пешеходните пътеки в селото. Общо над 20 тона боклуци бяха извозени с техниката, обезпечена от „ Асарел-Медет ”АД.

Всички участници в акцията получиха тениски, ръкавици и чували. За децата, които бяха измежду най-дейните участници в почистването, уредниците бяха обезпечили вкусни хамбургери, лакомства и сладоледи. Сред тях беше 7-годишният Ники, който пълнеше чувалите наедно с възрастните. „ Трябва да пазим България чиста, тъй като ние живеем тук ”, прикани хлапето. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР