Багер изсипа пясък на централния плаж в Созопол и вдигна

...
Багер изсипа пясък на централния плаж в Созопол и вдигна
Коментари Харесай

Защо копаят морето в Созопол?

Багер изсипа пясък на централния плаж в Созопол и подвигна жителите на протест против издигането на пясъчната дига, която закрива гледката от плажа към морето. От Басейнова дирекция-Варна направиха инспекция, дали пясъка е издълбан от дъното на морето и по този начин основава проблеми и за екосистемата. От фирмата-концесионер обявиха, че това е процедура, която се ползва в целия свят.

Недоволството на хората прерасна в скандал на плажа в Созопол с представителя на концесионера.
Радослав Щилянов - представител на фирмата-концесионер: Ще бъде застелено, ще бъде доста хубаво, както вършат по Испания, на всички места, хората не са глупави, в този момент се чудят какво да вършат, изкарали са пари от курорта и не се занимават с нелепости.Христа Костадинова: Първо ще попиташ хората дали желаят, тъй като това като държавна благосъстоятелност допуска, че ние сме страната и ще питаш.
Хората от Созопол са безапелационни, че пясъкът е изкаран от морето.
Костадин Ставраков: Плажът ни към този момент няма да бъде същият. Вижте какъв брой камъни и мидички са изкопали. Когато бъде избутано, към този момент плажът ще бъде в камъни.Мария Карабаджакова: Всяка година се разхождам зимно време по плажа, няма такова нещо, това е безсрамие.Христа Костадинова: Ако някой желае да прави заведения на плажа, дано да дават отговор на условията. Но ние жителите, не желаем да се нарушават естествените закони и правата на туристите.
Спешна инспекция направиха от Басейнова дирекция.
Събина Русева - гл. специалист в Басейнова дирекция-Варна: Багерът, който констатирахме, беше в най-южния завършек на плажа, съвсем във водния обект.
Проверяващите са открили, че пясъкът за построяването на дигата е от Черно море и има нарушаване на естественото положение на брега. В свое мнение от фирмата-концесионер обявиха, че издигането на защитни пясъчни насипи е единственият екосъобразен способ да се защищити плажната линия от бурните морски талази през зимата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР