Бъфало, щата Ню Йорк, се сблъскwа с най-разрушителната снежна буря

...
Бъфало, щата Ню Йорк, се сблъскwа с най-разрушителната снежна буря
Коментари Харесай

Снежната буря в САЩ: 46 души са загинали, над 5000 полета са отменени

Бъфало, щата Ню Йорк, се сблъскwа с най-разрушителната снежна стихия в историята си. Областният шеф Кати Хокул съобщи това във видеопослание, публикувано от нейния офис.

„ Водим война. Това е война с майката природа. Тя ни удря с всичко, което има. Това ще остане в историята като най-разрушителната стихия в дългата история на Бъфало, в която е имало доста борби и доста огромни стихии ", съобщи губернаторът.

По думите ѝ бурята в Бъфало е направила града непристъпен. 7 са жертвите на снежната стихия в града и броят им може да нарасне, добави губернаторът. Някои от починалите са били замръзнали в колите и не са могли да излязат. Държавните управляващи са помогнали на стотици хора, блокирани в разнообразни елементи на щата поради неприятното време, акцентира Хокул.

Извънредното състояние, оповестено в четвъртък, ще остане в действие. Властите в Ню Йорк са привлекли военнослужещи от Националната армия, с цел да оказват помощ за оправянето с последствията от бурята. Още 200 национални гвардейци ще бъдат изпратени през днешния ден. В редица региони на щата автомагистралите и пътищата са затворени, а локалните поданици са помолени да си останат по домовете и по опция да не употребяват превоз.

През тази седмица неприятното време в Съединени американски щати и Канада се показва в мощен мраз, мощни пориви напразно и снеговалежи. По последни данни, представени от телевизия NBC, минимум 46 души са починали в Съединени американски щати вследствие на бурята.

Предупреждението за тежки метеорологични условия визира към 55 милиона американци, живеещи в централната и източната част на страната. По данни на flightaware.com през уикенда в Съединени американски щати са били анулирани над 5000 полета поради неприятното време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР