Бъдни вечер е сред най-светлите, топли и семейни празници. На

...
Бъдни вечер е сред най-светлите, топли и семейни празници. На
Коментари Харесай

Вкусна питка за Бъдни вечер, която се приготвя за 20 минути

Бъдни вечер е измежду най-светлите, топли и фамилни празници. На трапезата наложително се сервира постна пита, приготвена от стопанката на дома.

Ако не сте занаятчия в изработката на тестени произведения, тази рецепта доста ще ви улесни. Имайте поради, че питката се подготвя за нула време, а резултатът най-после е несравним.

Ето и какви артикули би трябвало да имате пред себе си:

• бяло брашно- 400 г;

• газирана вода – 250 мл;

• оцет – 1 ч.л.;

• сол – 1 равна ч.л.;

• захар – 2 равни ч.л.;

• олио – 2 с.л.;

• бакпулвер – 1/2 ч.л. Начин на подготвяне:

Тази питка се подготвя в действителност елементарно и бързо.

В купа се смесват солта, захарта и брашното. В средата на брашното се оформя кладенче, а в средата му се излива газирана вода и олио. В обособена чашка се поставя оцет и се прибавя содата за самун. Разбърква се, до момента в който не шупне.

Оцетът и содата се смесват с бакпулвера и по-късно се прибавят към брашното. Омесете тесто,което на финала е лепкаво. Оформете го на питка и го сложете в приблизително огромна тава. Тавичката покрийте с хартия за печене, с цел да не залепва питката. Може да приготвите и украса, в случай че разполагате с повече време и имате предпочитание.

Питката се пече в авансово загрята фурна на 170 – 180 градуса. Около 30 – 35 минути са й нужни, с цел да хване приятна златиста коричка. Когато я извадите от фурната, може да я намажете с растително масло и да я завиете с забрадка. Светли празнични дни!

 

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР