Бъдни вечер е и ужасна снежна буря удря малкото шведско

...
Бъдни вечер е и ужасна снежна буря удря малкото шведско
Коментари Харесай

Самотна пеперуда Габриела Улберг Вестин

Бъдни вечер е и ужасна снежна стихия удря дребното шведско градче Худиксвал. Полицията получава сигнал – Хена Педерсън, брачна половинка на най-популярния шведски футболист – Монс Сандин, е открита мъртва вкъщи. Единствените очевидци са двете им дребни деца.

Семейството скоро е напуснало Италия и се е преместило в Швеция. След години работа в полицията в Стокхолм, контрольор Юхан Рока се завръща в родния си град, който е напуснал след трагичната гибел на приятелката си. Сега той чака спокоен живот и лесни случаи, само че вместо това получава заплетеното следствие на бюрото си. Логичният обвинен постоянно е брачният партньор, само че Монс съумява да показа безапелационно оправдание. В опит да научи повече за живота на жертвата, Рока даже отива в Италия.

Колкото повече рови в тази ситуация, толкоз по-сигурен става, че футболистът има много секрети и съществено подозира, че е забъркан в допинг афери или даже нещо по-сериозно. Но уликите водят и към предишното на Хена, а Рока се съмнява, че Монс познава жена си толкоз добре, колкото си мисли. Когато дребният град е разтресен от ново ликвидиране, инспекторът осъзнава, че този случай и неговото лично минало неизбежно ще се пресекат. И може би ще му се отдаде опция да разгадае най-голямата тайнственост в живота си...

Габриела Улберг Вестин е родена и израстнала в Худиксвал, Швеция. За известно време живее в Италия – учи „ Моден дизайн “ и работи като фото модел. По-късно приключва и „ Криминология “ в Стокхолмския университет. При основаването на романите си тя доста разчита на детайлното проучване на тематиката и събира информация от срещи и изявленията с служители на реда, нарушители, чиновници на пандизите и кримални психолози. Действието в романите й се развива в родния й град, а самата тя живее в Стокхолм със брачна половинка си (който е... полицай) и двете им деца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР