„Бъди здрав, силен и активен“ е мотото на тазгодишните събития,

...
„Бъди здрав, силен и активен“ е мотото на тазгодишните събития,
Коментари Харесай

Светът чества виртуално годишнината от основаването на МОК

„ Бъди здрав, мощен и деен “ е мотото на тазгодишните събития, с които се отбелязва Олимпийският ден по целия свят. На 23 юни под егидата на МОК хиляди градове на планетата се включват в обичайна самодейност. Тази година множеството от интензивностите се случват отдалечено и още веднъж като ролеви модели и положителни образци на всички младежи са част от звездите на международния спорт.

Българският олимпийски комитет също отбелязва интернационалния Олимпийския ден и Деня на българския олимпиец. Това лято множеството интензивности са виртуално с видеопосланията на част от най-популярните ни и обичани спортни персони: Станимира Петрова, Радослав Янков, Алберт Попов и други

Стефка Костадинова също се включва през днешния ден във виртуалните послания да бъдем дейни, здрави и мощни. Председателят на БОК и легенда на международната атлетика поздравява всички олимпийци облечена в тематична фланелка, с надпис „ Олимпийски ден “.

Част от събитията са в НСА, където обичайно студенти и преподаватели означават Олимпийския ден и Деня на българския олимпиец. Празникът се
празнува с доста тържества, стартове и церемонии и в други градове из България, всички събития са строго съобразени със здравните условия.

Този ден е по-специален и за най-титулуваната българка в историята на олимпийските игри. Мария Гроздева чества рожден ден навръх 23 юни, притежателката на рекордните пет олимпийски медала, два от които златни – сега е в усилена подготовка за игрите в Токио идващото лято. Състезателката по спортна пукотевица е измежду първите, спечелили виза за японската столица, където ще стане и първата българка с присъединяване на 7 олимпиади.

Сред международните звезди отбелязващи по-специално празника са суперзвездата на биатлона олимпийският първенец Мартен Фуркад, американската гимнастичка Лори Ернандес, индийската представителка на битката Винеш Фогат, олимпийският медалист по таекунодо Лутало Мохамад и други На огромна известност се радват още 13-кратната параолимпийска шампионка в плуването Джесика Лонг, както и златната медалистка в бягането на 1500 м от Рио кенийката Фейт Кипиегон. Те са приготвили провокации за всеки от вас, които можете да видите посредством къси видеоклипове в уеб страницата на МОК. https://www.olympic.org/news/stay-healthy-stay-strong-stay-active-with-the-olympic-day-home-workout.

На същия линк е предоставена опция да качвате вашите оферти за деен и здравословен метод на живот, свързани с честването на
Олимпийския ден.

Общо 23-ма олимпийски медалисти публикуват онлайн своите мастърс видеоклипове през днешния ден, на 23 юни тъкмо в 11 ч. локално време в 20 часови зони, като всеки може да се включва в директните провокации.

Досега в интервала на здравната рецесия над 5000 елитни състезатели откликнаха на апела на спортните звезди да поддържаме форма и да бъдем
дейни даже и в домашна конюнктура. Техните послания бяха последвани от впечатляващите 243 милиона души, които посредством самодейността #StayStrong,
#StayActive, #StayHealthy! имаха опция да останат здрави физически и душевен в нелеките времена на пандемията.

„ Отбелязването на Олимпийски ден тази година може и да е по-различно, само че желанието ни спортът да носи вяра и оптимизъм на всеки е все по този начин мощно и световно, “ съобщи президентът на МОК Томас Бах. „ Нека всички обединим старания в подготовка и очакване на олимпийските игри в Токио като знак на взаимност и хуманизъм, “ сподели още германецът.

Цялото олимпийско придвижване е мобилизирано за присъединение към онлайн дейностите на 23 юни. МОК и неговите сътрудници, в това число организационните комитети на идните олимпийски игри Токио 2020, Пекин 2022, Париж 2024, Милано-Кортина 2026 и Лос Анджелис 2028 националните олимпийски комитети (НОК), интернационалните федерации (МФ), олимпийските сътрудници по целия свят ще бъде измежду подкрепящите виртуалните тренировки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР