Бъдете честни: колко често обръщате внимание на здравето на очите

...
Бъдете честни: колко често обръщате внимание на здравето на очите
Коментари Харесай

5 проблема с очите, които не бива да пренебрегвате

Бъдете почтени: какъв брой постоянно обръщате внимание на здравето на очите си?

Обикновено, когато усетите, че присвивате очи, когато гледате телевизия или когато имате ужасяващ сърбеж или болежка.

Но, би трябвало да бъдем малко по-внимателни към здравето на очите си. Трябва да следите за доста неща: промени в зрението, замъгляване, двойно виждане и така нататък Ако хванете казуса на време, можете да спасите живота си, тъй като проблемите с очите могат да бъдат свързани с доста съществени неща, като тумори, инсулти и така нататък

Важно е да ходите на обзор един път на две години, а през останалото време да следите за нещо извънредно.

Ако забележите някой от тези 5 казуса, посетете доктор:

1. Виждате плаващи паяжини и светкавици

В задната камера на очната ябълка има част от окото, наречена стъкловидно тяло, и то има консистенция на яйчен белтък. С напредването на възрастта, този " белтък " става по-течен. Това предизвиква визията на " плаващи " неща и това е обикновено. Но в случай че това продължи прекомерно дълго или стане по-често, би трябвало да посетите доктор, защото това може да значи, че ретината ви се е раздрала.

Също по този начин, в случай че виждате светкавици, това може да значи, че ретината ви се отлепя, което води до слепота, тъй че не се колебайте дали да посетите доктор.

2. Очите ви болят или имате чувството, че горят

Възпалението или дразненето е главният провинен за сърбеж, парене и болежка. Това е положение, наречено блефарит, породено от бактерии или микроскопични акари, които живеят в клепачите.

Можете също по този начин да имате " слънчево изгаряне " на окото, положение, наречено фотокератит, от излагане на ултравиолетови лъчи на слънце или изкуствени източници на светлина като солариуми.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР