Бъдещото участие на община Пловдив в Пълдин туринвест“ и Международния

...
Бъдещото участие на община Пловдив в Пълдин туринвест“ и Международния
Коментари Харесай

Обсъждат участието на община Пловдив в „Пълдин туринвест“ и Международния панаир

Бъдещото присъединяване на община Пловдив в „ Пълдин туринвест “ и Международния панаир ще се дискутира на съвещанието на Общинския съвет на Пловдив, който би трябвало да упълномощи по какъв начин да гласоподава представителят на общината в изключителното общо заседание на сдружението. То е планувано по - късно през днешния ден и на него би трябвало да се одобряват дяловете на община Варна, представляващи 29% от собствеността на панаира. Очаква се след прехвърлянето им делът на предприемача Георги Гергов в изложбения център да нарасне на 79%, а община Пловдив да стопи своите 25% присъединяване.

Според  кмета Здравко Димитров акционерното заседание ще се организира в несъгласие със закона, тъй като към момента не е изминал едномесечният период от изпращането на поканата до общината като акционер.

От „ Демократична България “ оповестиха, че ще упорстват Пловдив да блокира прехвърлянето на варненските акции, а в случай че то се одобри, кметът да апелира решението.

Дебат на сесията се чака и по приемането на новия Общ организационен проект (ОУП) на Пловдив, който към този момент е признат от Експертния съвет по устройство на територията. Целта му е да се усилват зелените площи и да се решат проблемите с презастрояването на Пловдив. Преди съвещанието жители ще стачкуват против строителството върху зелени площи край Гребната база, което съгласно тях е заложено в проекта./БНР
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР