Бъдещото функциониране на синята зона в новия град на Созопол

...
Бъдещото функциониране на синята зона в новия град на Созопол
Коментари Харесай

Ще има ли синя зона в Созопол?

Бъдещото действие на синята зона в новия град на Созопол бе горещата точка на последното съвещание на Общинския съвет. Градските старейшини разискваха докладната за внедряването на зона за платено паркиране в новия град, където в пика на лятото царува транспортен безпорядък.

„ Приемаме разпоредба, само че не мога да кажа дали идната година ще има синя зона или няма да има. В последна сметка още доста пъти ще се мине през Общинския съвет, тъй като това са публични проблеми, които би трябвало да се съгласуват. Ще организираме допитвания до жителите, както го направихме за стартирането на пропусквателния режим на Стария град”, сподели кметът Панайот Рейзи и посочи, че концепцията занапред ще се разисква и е единствено на работна фаза. Ако има поддръжка - ще се вкара.

Той акцентира, че синята зона е единствено част от напълно новата идея за смяна на метода на придвижване в града – част от улиците ще станат еднопосочни, ще се реши къде е най-функционално да има паркинг и т.нат, само че всичко това ще се извърши след допитване до жителите, даде обещание Рейзи.

Припомняме, че тази година Созопол вкарва пропускателен режим за Стария град. Системата там е нова, изключва оптимално субективния фактор и се счита, че ще вкара ред в придвижването. По думите на кмета Панайот Рейзи до 10 дни пропусквателния режим ще проработи.

На входа на Стария град ще бъде изписано какъв брой свободни места има, ще се влиза с електронен билет, а първите два часа ще са безвъзмездни, по-късно ще се заплаща по лев за 60 минути. Хотелиерите ще могат да закупят паркоместа, ще получат карти за достъп, които да показват на клиентите си. „ Доста хора в Стария град видяха смисъл да си платят 2-3 паркоместа, хотелиерите също са удовлетворени, тъй като в този момент ще подсигуряват гостите си”, посочи Панайот Рейзи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР