Бъдещият шампион на Англия Ливърпул вече е клубът, който има

...
Бъдещият шампион на Англия Ливърпул вече е клубът, който има
Коментари Харесай

Ливърпул изпревари Манчестър Юнайтед по фенска подкрепа

Бъдещият първенец на Англия Ливърпул към този момент е клубът, който има най-голяма поддръжка измежду футболните почитатели в Обединеното кралство. Това сочи изследване на YouGov FootballIndex, съгласно което мърсисайдци имат поддръжката на 8,3% от популацията на страната. По този метод шесткратният европейски първенец изпреварва огромния си противник в исторически проект Манчестър Юнайтед. " Червените дяволи " са на второ място с поддръжка от 6,0%. Следват Челси (3.,1%), Манчестър Сити (2,0%), Арсенал (2,0%) и Тотнъм (1,8%).

Проучването регистрира привлекателността на водещите клубове в Англия за необятната общност по 16 разнообразни индикатора и тук не става дума единствено за хората, които се дефинират като почитатели на съответен тим. Фактори като ръководство на клуба, играчи, почитател просвета, обичаи и жанр на игра са взети поради при правенето на изследването.

Резултатите демонстрират, че Ливърпул в най-голяма степен съумява да комбинира личната си огромна почитател база с това да бъде прелъстителен и за последователите на други клубове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР