Бъдещият премиер на Република Северна Македония Димитър Ковачевски обяви, че

...
Бъдещият премиер на Република Северна Македония Димитър Ковачевски обяви, че
Коментари Харесай

С. Македония ни размаха пръст: И ние имаме червени линии в преговорите

Бъдещият министър председател на Република Северна Македония Димитър Ковачевски разгласи, че управляващите в Скопие ще се придържат към одобрените позиции на Народното събрание по отношение на договарянията с България.

Изявлението е от късно нощес, откакто Ковачевски оповести имената на новите министри от неговата партия - Социалдемократическия съюз /СДСМ/.

" Добре е, че българското държавно управление, както и самите ние, желае полемиката посред ни да не се отнася единствено до историческите въпроси, само че и за бъдещето ни ", сподели Ковачевски и разясни:

" Съвсем обикновено е да преговаряме за планове, които се отнасят до инфраструктурата, увеличението на икономическото съдействие, образованието, културата, както и за опциите на България, като страна-член на Европейски Съюз, да ни помогне в преговорния развой за Европейски Съюз. Ние имаме ясни позиции. РСМ получи 4 поредни позитивни отчета за започване на договаряния за Европейски Съюз. Ние би трябвало да получим дата за осъществяване на първото междуправителствено съвещание ".

" По отношение на нашите позиции, които бяха одобрени от Народното ни заседание - македонският език, македонската еднаквост, това са нашите " червени линии ", тъй като ние сме македонци, които живеят в РСМ ", сподели още Ковачевски.

Относно това какво мисли за заключенията на Консултативния съвет по национална сигурност, който се организира през вчерашния ден в София при президента Румен Радев, бъдещият министър-председател на РСМ сподели следното:

" Добре е да се преговоря за въпроси, които се отнасят до бъдещето. Това е задача номер едно, тъй като по този метод може да възстановим доверието, преди всичко сред двете държавни управления и доверието сред жителите на двете страни. "

" Съседните страни би трябвало да имат допустимо най-голямото комерсиално и икономическо съдействие. Това са целите, които би трябвало да реализираме По отношение на решенията на КСНС в България аз персонално не съм ги видял в детайли, тъй като по същото време имахме съвещание на партийното управление. Надявам се, че и те са удостоверили позициите, че би трябвало да преговаряме за тематики, които значат по-добър стандарт за жителите, за тематики, които се отнасят до бъдещето. Само по този метод ще възстановим доверието и няма да оставим пространство за пропагандаторите, които основават неприятна атмосфера сред жителите в двете страни, а и в самите страни ", сподели още Ковачевски.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР