Бъдещият пилот на Avintia Ducati в MotoGP Енеа Бастианини (Italtrans

...
Бъдещият пилот на Avintia Ducati в MotoGP Енеа Бастианини (Italtrans
Коментари Харесай

Бастианини е новият шампион в Moto2

Бъдещият водач на Avintia Ducati в MotoGP Енеа Бастианини (Italtrans Racing) завоюва купата в клас Moto2 на международния шампионат по мотоциклетизъм на писта, откакто приключи пети в последната за сезона конкуренция за Гран При на Португалия.

is the 2020 WORLD CHAMPION!

CONGRATULATIONS Enea!
— MotoGP™ (@MotoGP)
Италианецът започва конкуренцията от четвърто място и по съвършен метод контролираше своето движение и позицията си по отношение на тези на най-близките си преследвачи. Лука Марини (Sky VR46) и Сам Лоус (Marc VDS) се намираха пред Бастианини през по-голямата част от надпреварата на „ Портимао “, само че италианецът направи нужното и си подсигурява купата. В крайното класиране Марини и Лоус приключиха втори и трети, като изоставането и на двамата е тъкмо девет точки по отношение на първенеца.

This man knows a special performance when he sees one! congratulates on a superhuman effort! |
— MotoGP™ (@MotoGP)
В самото съревнование триумфът сграбчи Реми Гарднър (SAG Team), който в предпоследната 22-ра обиколка изпревари Марини на третия завой. Лоус от другата страна приключи трети след едно доста мъжко каране, откакто британецът счупи две костици в своята дясна китка по време на третата подготовка в Гран При на Валенсия предходната седмица.

The Gardner name stands atop the podium once more!

Welcome to the club!
— MotoGP™ (@MotoGP)
С успеха си през днешния ден, синът на международния първенец в клас до 500 cc за 1987 година, стана първият победител от Австралия в междинния клас от Антъни Уест, който победи в Гран При на Нидерландия през 2014 година. Освен това, той съумя да прекъсне серията си от отпадания в надпревари, в които започва от първата позиция на стартовата решетка.

The Australian,, wins the battle!

A first-ever victory to end the season!
— MotoGP™ (@MotoGP)
Сезон 2021 в Moto2 би трябвало да стартира с Гран При на Катар на 28 март, само че провеждането на конкуренцията на „ Лусайл “ зависи от развиването на ковид пандемията.

wins the war!

Your new World Champion! |
— MotoGP™ (@MotoGP) Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР