Бъдещият кмет на Русе ще бъде определен следващата неделя след

...
Бъдещият кмет на Русе ще бъде определен следващата неделя след
Коментари Харесай

Балотаж между Пенчо Милков и Диана Иванова в Русе

Бъдещият кмет на Русе ще бъде избран идната неделя след балотаж. Това демонстрират резултатите от екзит пола на всички социологически организации.

Според организация " Тренд " Пенчо Милков от Българска социалистическа партия печели 32,4%, а Диана Иванова (ГЕРБ) не получи предстоящата огромна поддръжка и за нея са дали своят вот единствено 26,1%. Галин Григоров (ВМРО и НФСБ) остава отвън играта и изрично отпада от конкуренцията с едвам 14,9%. Следват Елеонора Николова (СДС, ДБГ) - 12,9% и Деана Тонева (ДБ) - 2,7%.

Очаквахме добър резултат, организирахме положителна, светла акция, насочена към бъдещето. Всички мои съперници, с изключение съперника от ръководещите, обявиха, че са " за " смяна в града. Хората гласоподаваха за смяна . Ако желаят това да продължи, на идващия тур следва да ме поддържат, тъй като смяната е допустима, тъй като гласът на всеки един от тях има значение, разяснява претендентът на левицата. Проблемът с въздуха може да бъде решен, в случай че Русе не бъде оставян да се оправя самичък. Дълги години градът беше оставян и от страната и от европейските институции, на които тези предприятия, които замърсяват, са също подчинени. По отношение на приходите - можем да подпомогнем вложителите, имаме корабостроителница, която може още веднъж да проработи. Русе, с помощта на държавното управление, продължава да си няма автомагистрала, която да го свързва с останалата част от страната, съобщи пред Българска национална телевизия Пенчо Милков.

Общинският съвет в Русе няма да е доста пъстър. Социолозите дават болшинство на ГЕРБ, следвани от Българска социалистическа партия. Картината отразява необичайно гласоподаване на гласоподавателите на ГЕРБ, които всеобщо дават избор за партията си, само че не и за издигнатият кандидат-кмет. Докато при социалистите е по-скоро поддръжка за претендента и съвсем същото доверие към листата за съветници. Освен двете огромни партии, свои представители в локалния парламент ще имат ВМРО-НФСБ, Демократична България и Съюз на демократичните сили. За влизане на някои от по-малките обединения е мъчно да се предвижда. Така че окончателният състав на Общинския съвет в Русе ще стане явен до края на утрешния ден.

Бюлетините за общински съветници са с пропорции:

1. ГЕРБ - 29%

2. Българска социалистическа партия - 25%
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР