Бъдещият главен прокурор Гешев (ако все пак нещо не се

...
Бъдещият главен прокурор Гешев (ако все пак нещо не се
Коментари Харесай

Поетът Николай Милчев: За Гешев, за Копи пейса и Копието

Бъдещият основен прокурор Гешев (ако въпреки всичко нещо не се случи) има няколко явни, скъпи за нашето време „ качества “: Прилича на Бойко Борисов – и той е бранш в краен квартал, приятелите му са негови съученици и родственици, най-близки са му Махалата и елементарните хора.
Гешев приказва тъкмо като Борисов – с елементарни къси фрази, с лафчета, с поговорки, просторечно. И постоянно показва врага и отговорните – болшевиките – както се показва той.

Ходи като Бойко Борисов повърхностно облечен, леко небръснат, с тениски, с якета с вдигнати яки – като пехливанин от квартала, преди малко станал от масата да въдвори ред.
Всичко това се харесва на хората, доста им се харесва. В него те още веднъж виждат Момчето, също както в миналото ББ, което всяка вечер по малкия екран преследва, гони и санкционира неприятните, понякога и по някой богат.

Иван Гешев е таман техният човек – новият техен човек от тв приемника. Той не е като Цацаров отчужден и отвеян, с тип на учител от недодялан ВУЗ, който приказва витиевато, служебно и отчуждено.

Гешев е същинският баш прокурор, вървял малко по малко до върха. И не че го е желал – той е мечтаел за различен живот, за друга орис, само че са го убедили и в този момент няма по какъв начин.

Гешев е най-хубавият от всички основни прокурори, които хората са виждали по тв приемника и познават от тв приемника. Телевизорът го е оженил за тях и за службата.

Той ще продължи да извършва поръчки, да имитира действия и да прави пушилки, ще лови в мъглата виновници наляво и надясно и ще е обичан – тъй като му се схваща, като приказва – без нюанси, без капризи, черно и бяло.

И несъмнено, но несъмнено, че Гешев си има вяра, че е тъкмо индивидът, който е необходим. Останалото си го знаем – едно момче от третото деяние на пиесата излиза под прожекторите.

Въпросът е дали копи пейсът ще се задоволи с ролята си на копи пейс и дали копието няма да се трансформира в копие за този, който го е измислил.

Николай Милчев, фейсбук
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР