Бъдещият главен изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск

...
Бъдещият главен изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск
Коментари Харесай

Мъск "припаднал пиян от водка в Москва"

Бъдещият основен изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX Илон Мъск освен не съумял да подписа договорка за ракети, която се надявал да получи по време на визитата си в Русия през 2002 година, само че и примрял в московски ресторант, до момента в който пиел шотове водка, се твърди в нова книга за американския софтуерен милиардер.

В биографията, написана от Уолтър Айзъксън и оповестена в понеделник, се разказва пътуването, по време на което Мъск и двама негови сътрудници се пробват да купят ракети за галактическа задача от група неидентифицирани съветски предприемачи. Преди да основе SpaceX по-късно същата година, Мъск искаше да ускори публичния интерес към галактическите проучвания, като изпрати оранжерия до Марс.

Роденият в Южна Африка Мъск към този момент бил " изпокъсан ", когато дошъл в Москва, откакто се забавлявал по време на престой в Париж, написа Айзъксън. След това отишъл на среща по време на обяд в задната стая на московски ресторант, където консумирал " дребни хапки храна, преплетени с огромни шотове водка ". Руските предприемачи също по този начин подарили на Мъск и двамата му спътници бутилки водка с етикети по поръчка, на които били изобразени фотоси на всеки от тях на Марс.

 Изчислих тежестта на храната и тежестта на водката и те бяха почти идентични ", споделя Мъск на създателя. С напредването на деловите диалози и пиенето " Мъск, който държеше главата си нагоре с ръка, загуби схващане и главата му се удари в масата ", се споделя в книгата.

Мъск се върнал в Съединени американски щати с мисълта, че е договорил съглашение за закупуване на две ракети " Днепър " за общо 18 милиона $, само че както се оказало, руснаците желали тази цена за всяка единица. Когато той се оплакал, продавачите вдигнали цената на 21 милиона $ за всяка. Когато договорката се разпаднала, руснаците се подиграли на Мъск, като го попитали: " О, момченце, нямаш задоволително пари? ".

Откъсът от книгата на Айзъксън, оповестен предходната седмица, трансформира Мъск в цел на рецензии поради отхвърли му предходната година да помогне да се даде опция за офанзива на украински дрон против съветски военноморски сили край крайбрежията на Крим. Милиардерът беше дал на Украйна безвъзмезден достъп до сателитната информационна мрежа Starlink на SpaceX, откакто Русия стартира офанзивата си против Киев.

Той обаче отхвърли да разшири покритието до Крим, защото знаеше, че това би означавало да разреши потреблението на Starlink за ориентиране на украински безпилотни самолети и вероятно да провокира по-широк спор.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР