Бъдещите строители и архитекти на семейни жилища и обществени сгради

...
Бъдещите строители и архитекти на семейни жилища и обществени сгради
Коментари Харесай

Стена, пресъздаваща духа на Русе, ще посреща новия живот в УМБАЛ „Медика“

Бъдещите строители и архитекти на фамилни жилища и публични здания от ПГСАГ „ Пеньо Пенев “ ще показват своите хрумвания за стенна живопис на тематика „ Новият живот в аристократичния град “. Поле за деяние на креативните хрумвания ще бъде залата за изписване на новородените в УМБАЛ „ Медика Русе “. През декември 2018 година стените на лечебното заведение бяха като художествена изложба с рисунки на средношколците във връзка Световния ден на зрението.
Ограничения за род и техника на осъществяване на стенописите няма. Учениците са свободни да дадат шир на въображението си. Младите създатели би трябвало наложително да включат в творбите си знаци, присъщи за архитектурата на Русе и такива, свързани с новородените.
Стената със фрески ще бъде декор за фотосите, които ще запечатат искрящите от радостни страсти очи на родителите при изписването на дребните им наследници. С къса гала акушерките ще предават стотиците бебета, раждащи се годишно в Отделение по Акушерство на УМБАЛ „ Медика Русе “. Победилият план ще бъде разгласен на 15 март 2019 година, а финансовата реализация ще обезпечи лечебното заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР