Бъдещите шампиони на България се събраха под знамената на БОК

...
Бъдещите шампиони на България се събраха под знамената на БОК
Коментари Харесай

Трима си тръгнаха с по две титли от олимпийския фестивал в Албена

Бъдещите първенци на България се събраха под знамената на БОК за обичайния Олимпийски юношески фестивал.

Лятното издание на форума отбелязва 15-ата си годишнина с присъединяване на близо 500 млади гении в рекордните като брой 10 спорта:

бадминтон, баскетбол, бейзбол, брейк, лека атлетика, плажен волейбол, плажна битка, плуване, футбол и тенис на маса.

Поредното издание на форума приключи през днешния ден и ще се запомни с дебютното присъединяване на брейк танците, които ще излъчат първите си олимпийски първенци на игрите в Париж след две години. Сега, в Албена участваха 12 от най-хубавите брейкъри в страната с две демонстративни сесии и заключителен шампионат в къс формат, в който за  albena22-2 30 минути всички 12 състезатели са на сцената и с доста интензивни осъществявания дефинират най-хубавите. Спиращите дъха брейк танци възпламениха публиката с невероятната си динамичност и атракция, а купите отпътуваха към Бургас, Перник и Пазарджик.

Бейзболът също направи своя спортен дебют на младежкия фестивал. След като предходната година той беше единствено показателен спорт, това лято е в програмата като формален шампионат с присъединяване на 4 тима във версията Бейзбол 5. Тази вариация е в програмата на Младежките олимпийски игри в Дакар и през есента България ще бъде хазаин на Световното състезание за младежи и девойки до 17 година в столичната зала „ София “, което ще е подготовка за въпросната олимпиада в Дакар. Сега, на финала в  albena22-1 Албена тимът на „ Лъвовете “ надигра доста мъчно с 4:3 отбора
на „ Академиците “ с цел да грабне Купата на победител в първия бейзболен шампионат от фестивала.

С по две трофеи от надпреварите си потеглиха варненските плувци Лора
Великова (със злато на 100 м бътерфлай и на 100 м съчетано) и Валентин Киряков (победител на 100 м бруст и на 100 м съчетано), както и представителката на сливенската битка Несрин Сюлейманова, спечелила в леката категория и триумфирала като безспорна шампионка.

На тържественото закриване участниците бяха поздравени от Анатоли Илиев – дълготраен уредник на фестивала, който благодари за прочувствените мигове по спортните арени и пожела доста здраве и радостна почивка на всички. Призьорите бяха наградени още от техните треньори, именити първенци и заслужили деятели на спорта.

Надпреварите през миналите дни се състояха в първокласните и чудесно готови спортни арени на комплекс Албена, който преди три години стана първият в историята, почетен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europa) с купата „ Европейски курорт на спорта “.

По традиция фестивалът на БОК е под мотото „Да открием олимпийските очаквания на България “. От основаването си до момента тези надпревари са били първо съществено тестване за доста български спортни очаквания, по-късно утвърдили се в националните тимове, взели участие в юношески олимпийски игри, а част от тях към този момент и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да способства за популяризирането на главните идеали, правила и полезности
на олимпизма и разпространението им измежду младото потомство, както и да даде опция за изява на младите спортни гении.

Следват всичките призьори от олимпийския фест Албена 2022
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР