Бъдещите поколения са по-податливи на вмешателства от страна на роботи,

...
Бъдещите поколения са по-податливи на вмешателства от страна на роботи,
Коментари Харесай

Изследване показва колко зависими стават младите от новите технологии

Бъдещите генерации са по-податливи на вмешателства от страна на роботи, демонстрира изследване, извършено от Плимутския университет, заяви BBC, представена от БГНЕС.
Съгласно изследването децата преднамерено имат вяра на роботи, без да задават въпроси, които повдига етични проблеми, защото машините навлизат от ден на ден в нашия живот. Според заключенията общността, разработваща роботи, би трябвало да сътвори безвредна среда за деца.
Доброволците в изследването са попълнили елементарен тест, прочут като парадигмата на Аш, в който би трябвало да откриете две линии, които да са с идентична дължина. Този опит е прочут като тест за сходство и исторически демонстрира, че хората са склонни да се съгласят със своите връстници, даже и да имат друго мнение.
В този случай обаче връстниците са били роботи. Децата участващи в изследването са били на възраст сред 7 година и 9 година и когато сами са правели теста, са реализирали успеваемост приблизително 87%. Но когато роботите се причисляват междинният резултат спада до 75%, което е много покрай програмираните в роботите 74%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР