Бъдещите първокласници отново ще се състезават за прием в училищата

...
Бъдещите първокласници отново ще се състезават за прием в училищата
Коментари Харесай

Отново промяна в правилата за прием в първи клас


Бъдещите първокласници още веднъж ще се състезават за банкет в учебните заведения на правилото на 3-годишната уседналост. Сега преимущество ще имат и децата с по-големи братя и сестри в същото учебно заведение, без значение от адресната регистрация. Някои родители обаче се почувстваха ощетени.

Седмокласникът Александър учи в едно от най-желаните столични учебни заведения. Родителите му се надяват, че по-малкият му брат Филип ще употребява преимущество при кандидатстване в първи клас.

Столичната община предлага децата с братя или сестри в същото учебно заведение да попадат в първа група, без значение къде живеят, само че единствено в случай че по-голямото дете е до 12 години. Тъй като Александър е на 14, брат му не може да се възползва, осведоми bTV.

Децата с братя и сестри над 12 години също могат да употребяват преимущество, само че единствено в спомагателните критерии, когато местата са по-малко от претендентите.

Предложението на Столичната община е в съгласие с разпоредба на просветителното министерство. Тя предстои на публично разискване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР