Бъдещите олимпийски медалисти на България най-вероятно ще бъдат сред участниците

...
Бъдещите олимпийски медалисти на България най-вероятно ще бъдат сред участниците
Коментари Харесай

Олимпийски фестивал събира в Албена млади таланти в 7 спорта

Бъдещите олимпийски медалисти на България най-вероятно ще бъдат измежду участниците в идния от понеделник до сряда (11-13 юни) в курортен комплекс Албена 11-и Фестивал " Олимпийски очаквания ".

Състезанията се провеждат в 7 типа спорт - футбол, лека атлетика, баскетбол, тенис на маса, плажен волейбол, плуване и плажна битка. По традиция конкуренцията е под мотото " Да открием олимпийските очаквания на България ", написа Sportal.bg. 

Това лято доста мощно се включват участници от Македония, които ще се причислят към обичайните посетители от Румъния. Те ще вземат участие със мощни отбори в шампионатите по баскетбол и плажен волейбол. Очаква се още веднъж футболът да провокира най-силни страсти и да бъде измежду най-атрактивните съревнования. 

Вече има и поръчки за близо 450 участници, като над 100 са записани за стартовете по лека атлетика със състезатели от София, Шумен, Русе, Варна, Добрич, Бургас и други Изключително мощен се обрисува и шампионатът по тенис на маса, който ще бъде квалификационен за идващите по-важни тествания в календара на федерацията. 

В трите стила на плажна битка - типичен, свободен и дами - в предходните две години участваха по над 20 тима с по 8 състезатели и това направи тези шампионати най-масовите. Очакванията са те да бъдат измежду най-многолюдните като участници и в този момент. 
Това лято олимпийският фестивал ще премине пред погледите на видни посетители, измежду тях са част от най-авторитетните спортни ръководители в Европа. В България тези дни идва делегация на ACES EUROPA - асоциацията, която дефинира европейските градове и столици на спорта на континента. Авторитетната аудиенция се води персонално от създателя и почетен президент на ACES EUROPE Джан Франческо Лупатели, както и от генералния секретар Хуго Алонсо. Инспекторите ще участват на формалното разкриване планувано за 12 юни, вторник, в 9.30 ч. на поляната пред хотел " Добруджа " в к. к. Албена. На церемонията ще бъдат още вицепрезидентът на БОК Йорданка Благоева, ръководителят на БФ тенис на маса Стефан Китов, други публични лица и посетители от чужбина. По традиция домакините от " Албена " показват съвършени условия за участниците и гостите с чудесно готови спортни площадки, зали и стадиони. 

По традиция фестивалът на БОК е под мотото " Да открием олимпийските очаквания на България ". От основаването си до момента тези надпревари са били първо съществено тестване за доста български спортни очаквания, по-късно утвърдили се в националните тимове, взели участие в юношески олимпийски игри, а част от тях към този момент и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да способства за популяризирането на главните идеали, правила и полезности на олимпизма и разпространението им измежду младото потомство, както и да даде опция за изява на младите спортни гении. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР