Бъдещите мрежи ще поддържат скорост от 100 гигабита в секунда6G

...
Бъдещите мрежи ще поддържат скорост от 100 гигабита в секунда6G
Коментари Харесай

Японски телеком разкри предимствата на 6G

Бъдещите мрежи ще поддържат скорост от 100 гигабита в секунда

6G мрежите ще обезпечат мобилни връзки с невиждано висока скорост
(снимка: CC0 Public Domain)

Япония възнамерява да пусне мобилни мрежи от шесто потомство (6G) до 2030 година. Водещият телеком оператор в страната, NTT DoCoMo , разкри тази седмица какви преимущества ще имат бъдещите 6G услуги.

Според публични документи на NTT DoCoMo, мрежите от шесто потомство ще обезпечат честотна лента до 100 гигабита в секунда (Gbps). За съпоставяне, оптималната допустима теоретична скорост на предаване на данни в 5G мрежите е 20 Gbps.

Услугите от шесто потомство ще имат закъснения под 1 милисекунда, споделят японските експерти. Освен това на повърхност от един квадратен километър по едно и също време могат да бъдат ситуирани повече от 10 милиона разнообразни устройства, употребяващи 6G връзки.

NTT DoCoMo има вяра, че 6G мрежите ще получат нова топология. За да се подсигурява тяхната работа, ще се употребяват технологии с изкуствен интелект. В допълнение, телекомът приказва за по-надеждни връзки, спрямо всички мрежи от предходни генерации.
още по тематиката
Японският оператор чака в бъдеще телекомуникационната промишленост да премине към потребление на ултрависоки честоти – повече от 100 GHz. NTT DoCoMo възнамерява да комерсиализира мобилните мрежи от шесто потомство през 2030 година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР