Бъдещите бащи трябва да се откажат от алкохола шест месеца

...
Бъдещите бащи трябва да се откажат от алкохола шест месеца
Коментари Харесай

Бъдещите татковци трябва да спрат да пият шест месеца преди зачеването на бебе

Бъдещите татковци би трябвало да се откажат от алкохола шест месеца преди зачеването на дете, с цел да предпазят потомството си от вродени сърдечни недостатъци, написа в. "Дейли остарял ", базирайки се на мета разбор, изработен от китайски учени.

Специалистите са анализирали 55 проучвания, оповестени сред 1991 и 2019 година и обхванали 41 747 бебета с вродени заболявания на сърцето и 297 587 здрави деца. Изследователите са отчели и фактори, измежду които здравето и методът на живот на родителите, показва Българска телеграфна агенция.

Анализът демонстрира, че използването на алкохол от мъжете преди зачеването е обвързвана с 44 % по-висок риск от проблеми със сърцето за нероденото дете. Същевременно дамите, които са консумирали алкохол преди зачеването и през първото тримесечие на бременността, усилват вероятността от развиване на фетален недостатък с 16 %.

Злоупотребата с алкохол е обвързвана с 52 % по-висок риск за мъжете и още веднъж с 16 % за дамите. Разбира се, това не е покана към бъдещите майки да не престават самоуверено да "надигат чашката ", означават създателите на проучването. Според тях мъжете би трябвало да разгласят "сух режим " най-малко шест месеца преди зачеването на дете, а дамите - година, с цел да сведат риска до най-малко.

"Употребата и злоупотребата с алкохол от страна на бъдещите родители е високо рисково и рисково държание, което освен усилва заплахата бебето им да се роди със сърдечен недостатък, само че вреди съществено и на личното им здраве. Наблюдавахме последователно увеличение на риска от вродени сърдечни недостатъци вследствие на нараснала консумация на алкохол от страна на родителите ", споделя доктор Цзяби Цин от Колежа по публично опазване на здравето Сянгуа.

Авторите означават, че проучването им е основано върху наблюдения и не открива причинно-следствена връзка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР