Бъдещи лекари от цялата страна влязоха в надпреварата за финансово

...
Бъдещи лекари от цялата страна влязоха в надпреварата за финансово
Коментари Харесай

Студенти по медицина получипа стипендии от БЛС

Бъдещи лекари от цялата страна влязоха в конкуренцията за финансово подкрепяне, а отличените със стипендии 45 души получиха документите си на публична гала в УМБАЛ „ Александровска ". Те ще получават по 100 лева месечно в границите на една образователна година.
„ За седма поредна година Българският лекарски съюз подкрепя развиването на млади лекари. В годините, като предпочитана цел на БЛС се оформи задържането на младите експерти в България, предлагайки им тласъци и благоприятни условия за съответно кариерно и академично развиване ", съобщи доктор Иван Маджаров. Председателят на УС на БЛС благодари на компаниите, които подкрепят програмата и на домакините на церемонията от УМБАЛ „ Александровска ".
Председателят на Акредитационния съвет на БЛС поздрави стипендиантите. " Приеме с чисто сърце нашата помощ, която е протегната ръка към Вас в опит да покажем солидарността на нашето съсловие ", добави проф. Борислав Китов.
Зам. - министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков с усмивка разяснява, че виждайки толкоз доста млади и интелигентни хора, които ще лекуват, се усеща спокоен. Д-р Пенков поздрави БЛС за програмата за финансово подкрепяне и добави, че Министерство на здравеопазването също се пробва да усъвършенства изискванията за специализация, следващо кариерно развиване и по-добри условия за работа на лекарите.
Стипендиантите бяха поздравени и от представители на компаниите - сътрудници.
„ Вярвам, че във Вашето развиване и решението Ви дали да останете в България съществена роля има страната, само че бизнеса има също своя принос. За нас това е инвестиция в благосъстоянието, което сте вие ", съобщи доктор Светла Михалевска, медицински шеф на Sanofi България. Директорът на отдел „ Продуктова тактика " на Рош България - доктор Боян Илиев добави, че е наслаждение да бъде подкрепена една толкоз смислена акция, каквато е тази на БЛС. „ От младежите се чака да учат непрекъснато, да прегръщат и желаят смяната и ние гледаме на вас като мотор на позитивните промени на българското опазване на здравето ". С тези думи се обърна към стипендиантите изпълнителния шеф на АстраЗенека госпожа Зоя Паунова. Екатерина Карпузова от Байер България също благодари на младите лекари и им пожела да изпълнят всяка своя фантазия и да намерят ентусиазъм в това, което вършат.
След връчването на документите формалната гала приключи с обща фотография.
Програмата за финансово подкрепяне продължава. През цялата година се одобряват документи за финансиране на участия в национални и интернационалните научни конгреси на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години.
БЛС благодари на компаниите - сътрудници по плана, без който подпомагането на младите лекари нямаше да бъде допустимо - Sanofi България, Novartis България, Pfizer, Рош България, АстраЗенека България, Джонсън & Джонсън България, Байер България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР