Бъдещето принадлежи на тези нации, които подготвят своите граждани за

...
Бъдещето принадлежи на тези нации, които подготвят своите граждани за
Коментари Харесай

Румен Радев: Децата са най-голямото богатство на България и заслужават много по-добро бъдеще

" Бъдещето принадлежи на тези народи, които приготвят своите жители за провокациите на това бъдеще - да бъдат физически здрави и душевен устойчиви, с построен темперамент, морални полезности и родолюбие ". Това съобщи президентът Румен Радев при стартирането на уеб платформата на самодейността " Спортувай с президента " за поощряване на физическата интензивност измежду младежите. В събитието взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Основната цел на самодейността е да насърчи физическата интензивност на българските деца посредством извънучилищни спортни занимания и различни форми на физическо образование на младежите, които ще могат да бъдат споделяни в откритата уеб платформа. Участниците в " Спортувай с президента " ще могат да се борят и за президентски награди в разнообразни категории - " Млад състезател ", " Активен клас ", " Посланик на годината ", " Община на годината ". Повече информация за номинациите и другите способи за присъединяване в самодейността може да бъде открита на уеб страницата www.sportuvaisprezidenta.bg.

По случай Международния ден на детето президентът Румен Радев пожела благополучен 1-ви юни на всяко българско дете. " Децата са нашето най-голямо благосъстояние и заслужават доста повече внимание, повече грижи и по-добро бъдеще ", съобщи президентът. Въпреки отсъствието на поканените на събитието министри, президентът акцентира, че особено във връзка с децата институциите би трябвало да работят в една посока.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР