Бъдещето пред медиите изглежда все по-ясно: дигиталните издания ще изместят

...
Бъдещето пред медиите изглежда все по-ясно: дигиталните издания ще изместят
Коментари Харесай

Wall Street Journal ще се предлага само в дигитален формат в Европа

Бъдещето пред медиите наподобява все по-ясно: цифровите издания ще изместят печатните.

Още по тематиката
Над 70% от българите разпознават лъжите в медиите, демонстрира изследване на " Алфа рисърч "

Няколко абонаментни услуги за електронни книги, които си заслужават вниманието

Предвижданията бяха глобите от 50 млн. евро да отпаднат, само че в сряда държавното управление на Меркел одобри проекта

Европейската комисия предложи нова инструкция, която разрешава на издателите да се опълчват на потреблението на онлайн наличието им

The Wall Street Journal (WSJ) стопира издаването на вестника на хартия отвън Америка, оповестява Financial Times (FT).

Фокусът пада върху цифровото издание

Американският бизнес ежедневник, благосъстоятелност на следената от милиардера Рупърт Мърдок News Corp, няма да бъде наличен под формата на печатно издание в Европа и Азия съгласно източници на FT. От компанията ще се концентрират най-вече върху продажбите на абонаменти за онлайн платформата на вестника, а към момента не е ясно дали клиентите, абонирани за печатното издание, ще не престават да го получават.

От Dow Jones & Company (DJ), подразделението на News Corp, което издава вестника, обясниха, че печатното издание ще бъде напълно спряно само в Европа. В Азия то ще се резервира като взаимен план с друга компания - сега се водят договаряния, само че ще е годен единствено за избрани азиатски пазари. Идеята на DJ евентуално е партньорството да бъде построено по сходство на това в Австралия, където The Wall Street Journal е наличен като част от The Australian, вестник, притежаван от друга компания на Мърдок.

От Dow Jones са отказали да разясняват за FT, само че в известие на компанията се споделя: " Ние непрекъснато изследваме салдото сред печатното и електронното издание във време, в което търсенето на цифровото издание на вестника внезапно нараства. През последната година електронните абонаменти за WSJ са се удвоили в Азия, а растежът им в Европа е 48%. "

Тенденцията в сектора

Преориентирането на компанията е част от по-обширното модернизиране на сектора, където от ден на ден издания се концентрират върху електронните абонаменти за сметка на физическите вестници. Причина са приходите от платена реклама при печатните издания, които са доста по-малко по отношение на при цифровите, което съставлява проблем за вестниците.
За миналата година приходите от реклами, генерирани от печатните издания в промишлеността, са спаднали с рекордните 20%. За сметка на това електронните абонаменти нарастват стремително. За първото тримесечие на 2017 година The Wall Street Journal е добавил 118 хиляди абонамента към бизнеса си на годишна база, до момента в който при The New York Times този брой е 308 хиляди, което е връх за медията.

Всички медии са изправени пред казуса по какъв начин да се оправят със спада в приходите от реклами. Плановете на New York Times да редуцира близо половината редактори на изданието породи скандал във вестника. В резултат на това управлението получи гневни мнения, а огромна част от личния състав на компанията проведено напусна изданието.

От своя страна през март от Guardian, една от водещите медии във Англия, оповестиха желанията си да съкратят 250 работни места и да понижат тиража на печатното си издание като метод за справяне с намалелите доходи на компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР