Бъдещето пред Китай е светло, но предизвикателствата, в частност икономическите,

...
Бъдещето пред Китай е светло, но предизвикателствата, в частност икономическите,
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Бъдещето пред Китай е светло, но предизвикателствата са тежки

Бъдещето пред Китай е ярко, само че провокациите, в частност икономическите, са тежки. Това съобщи във встъпителното си слово при откриването на 19-ия конгрес на Китайската комунистическа партия президентът Си Цзипин , представен от АП. Сред сериозните провокации, които Си открои като нерешени в задоволителна степен, са разширяваща се разлика в приходите, както и проблеми в сферите на заетостта, образованието, опазването на здравето и други.

Си също по този начин съобщи, че през последните пет години обществената непоклатимост е била съхранена, а националната сигурност - укрепена.

Асошиейтед прес отбелязва, че признанието на китайския президент за икономическите провокации буди изненада, защото упованията са били в своята тирада той да акцентира на увереността на партията и дълготрайните визии.

По думите му партията ще би трябвало да поеме огромни опасности и да преодолее " огромна опозиция ". Си съобщи, че в Китай са зародили " някои остри проблеми вследствие на небалансирано и погрешно икономическо развиване ", съобщи ДПА. " Реалната стопанска система чака усъвършенствания, а имаме да извървим и дълъг път в опазването на околната среда ", сподели той. " Трябва да вложим повече сила в отстраняването на несъответствията и дефектите в развиването и да предприемем сериозен опит за възстановяване качеството и резултатите от развиването ", съобщи Си.
 
 БГНЕС

Китайските управляващи ще оставят пазара да играе решаваща роля при насочването на запаси, съобщи Ройтерс. Китайската стопанска система ще продължи да се отваря, а финансовите промени ще станат още по-дълбоки. Предвижда се и в същото време ролята на държавните компании в стопанската система да нарасне . Той сподели също, че социализмът с китайска специфичност е навлязъл в нова епоха, заяви ТАСС.

По думите му битката с корупцията е укрепила позициите на ККП, като тази акция към този момент е набрала голяма скорост. Си съобщи, че към корупция вътре в партията не се демонстрира никаква приемливост.

Той уточни също, представен от Ройтерс, че китайските управляващи ще пазят суверенитета на страната си и ще противодействат на всевъзможни дейности за разделянето й. Китайският президент посочи, че през последните пет години Пекин се е противопоставил уверено на независимостта на Тайван и не е позволил тя да стане факт. Китай счита Тайван за своя провинция.

Си съобщи, че Китай ще модернизира въоръжените си сили и ще усили тяхната мощност. " Ще поставим всички вероятни старания да увеличим отбранителните качества на китайските въоръжени сили, както и да ги модернизираме ", сподели той. Си съобщи и че Октомврийската гражданска война е дала подтик за национално развиване на Китай.
 
 БГНЕС

" Преди столетие оръдейните залпове на Октомврийската гражданска война донесоха до Китай марксизъм-ленинизма. Водещите мозъци на Китай в научната доктрина на марксизъм-ленинизма откриха пътя за решение проблемите на страната ", сподели той, като уточни още, че Китай няма да копира непознати политически системи.

В речта си Си даде позитивна оценка на построяването от Китай на изкуствени острови в противоречивите води на Южнокитайско море, както и на знаковата за своето ръководство външнополитическа самодейност за инфраструктурни вложения за възстановяване на връзките сред Китай, Европа и Африка " Един пояс, веднъж ". " Китай няма да затваря границите си за света ", съобщи Си. " Ще ставаме все по-отворени ". Си сподели и че Пекин ще построи " чисто и ясно " интернет пространство и изложи 14 правилото на социализма с китайска специфичност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР