Бъдещето на Западните Балкани е в Европейския съюз. Северна Македония

...
Бъдещето на Западните Балкани е в Европейския съюз. Северна Македония
Коментари Харесай

Ковачевски: Страните от Западните Балкани са от съществено значение за запазването на европейския мир

Бъдещето на Западните Балкани е в Европейския съюз. Северна Македония има поддръжка в по-нататъшния развой на европейска интеграция, сподели Ейми Ларсън Джейн, дипломат на Швеция, страната, която сега е ръководител на Европейски Съюз, в послание на днешното съвещание на държавното управление на Северна Македония, на което участва по покана на министър-председателя Димитър Ковачевски, оповестява.

Позовавайки се на целите и настоящите събития на шведското председателство на Съвета на Европейския съюз, тя уточни, че шведското председателство е съществено ангажирано с процеса на европейска интеграция, за който, както сподели тя, „ геополитическата обстановка донесе нови неотложност ".

„ Северна Македония се оказа добре готова и доста професионална в процеса на скрининг “, сподели посланикът и изрази поддръжката си за по-нататъшния развой на европейска интеграция на страната.

Димитър Ковачевски изрази своята признателност за обстоятелството, че Швеция включи в програмата си за председателство на Европейски Съюз и поддържа подобряването на процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани и уточни, че целите на шведското председателство са мирът и сигурността, консолидирането на демократичния полезностите, както и върховенството на закона, фундаменталното определение на Република Северна Македония.

Ковачевски уточни, че новата, геополитическа обстановка, още повече показва обстоятелството, че страните от Западните Балкани са неотменна част от континента и от значително значение за запазването на европейския мир, сигурност и разцвет.

„ Ето за какво се надявам, че Швеция, дружно със идващото испанско председателство на Европейски Съюз през 2023 година, ще очертаят явен път за идващите разширявания на Съюза, откакто изискванията бъдат изпълнени “, сподели министър председателят Ковачевски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР