Бъдещето на Украйна е в НАТО и тя ще стане

...
Бъдещето на Украйна е в НАТО и тя ще стане
Коментари Харесай

Хиляди европейци изразиха солидарност към Украйна

Бъдещето на Украйна е в НАТО и тя ще стане член на алианса - в това увери генералният секретар Йенс Столтенберг. По улиците на Париж, Берлин, Лондон, Варшава, Будапеща хиляди европейци излязоха на шествия в израз на взаимност с украинския народ.



Лавина от реакции на поддръжка за Украйна от европейските институции и европейските водачи. В доста европейски градове хората означават втората годишната от началото на войната с шествия в поддръжка на украинците.



Посланието на Европейски Съюз и на НАТО остава едно и също - че поддръжката ще продължа толкоз дълго, колкото е належащо - финансова, политическа, военна и най-важното морална поддръжка за украинците, които се бият освен за личната си страна и територия, само че и за европейските полезности.



През миналата година Европейски Съюз за първи път предложения за договаряния за участие страна, която води война. Преговорите с Киев няма да стартират бързо и ще бъдат сложни, само че това беше значим знак за поддръжка за Украйна. Членството на страната в НАТО също към този момент не се слага под подозрение, то е въпрос на време.

" Президентът Путин стартира тази война, тъй като искаше да отнеме на Украйна правото ѝ сама да избира пътя си и да затвори вратата към НАТО. Но реализира тъкмо противоположното - Украйна е по-близо до НАТО от всеки път. Украйна ще стане член на НАТО и въпросът не е дали, а по кое време. Докато ви приготвяме за този ден, ще ви поддържаме. В името и на вашата, и на нашата сигурност ", сподели Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО.

Европейската помощ за Украйна не постоянно и била еднопосочна и не всеки път е имало единогласие при вземането на решения. Унгария е страната, която поредно се опълчва на редица значими решения, свързани със глобите против Русия или помощта за Украйна.



Силните послания на Европейски Съюз и НАТО са и опит да бъде преодоляно това, което в Брюксел назовават отмалялост от Украйна у Запада. Защото всяка отмалялост в поддръжката и помощта може да значи триумф за Путин. А огромна част от страните в Европейски Съюз са уверени, че Путин няма да спре в Украйна. И всеки негов триумф в Украйна, го доближава по-близо до домовете на европейците.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР