Бъдещето на тероризма трудно би могло да бъде прогнозирано, но,

Бъдещето на тероризма трудно би могло да бъде прогнозирано, но, ...

Атентатите в света са се увеличили с 375% за 17 години.


Бъдещето на тероризма трудно би могло да бъде прогнозирано, но, ако актовете на насилие бъдат сведени до регионално ниво, тогава държавите с развити икономики биха могли да редуцират значително случаите на терор. Това коментира преподавателят в СУ доц. д-р Любов Минчева в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Не съм сигурна, че ще намерим добър или някакъв отговор за бъдещето на тероризма. Трябва да гледаме на проблема по-регионално. Групата на развитите икономически държави могат да работят за редуциране на индивидуалните случаи на насилие. Това е напълно по силите им. Тогава може би ще има тенденция в нарастване на разликата в насилието по регионален план“.

Глобалният индекс на тероризма отчита огромни финансови загуби за световната икономика, казва още доцентът. Страна като САЩ отчита загуби в размер на 54 млрд. долара за 2017 г.

„Виждаме развитието между 2000 г. и 2017 г. Глобалните атаки са били 1 427, след това достигат 5 356. Това е 375% увеличение на терористичните атаки в света“.

Забелязва се известна положителна тенденция между 2016 г. и 2017 г., когато в световен мащаб са регистрирани по-малко атаки, но това е като пир по време на чума, казва още доц. Минчева.

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. 

гледано: 32   Още видеоРейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг 50 гласа

Източник: investor.bg