Бъдещето на света е тема, която никога не спира да

...
Бъдещето на света е тема, която никога не спира да
Коментари Харесай

Как ще живеем след 30 години: Таблетка за четене, Google в главата и други удивителни прогнози

Бъдещето на света е тематика, която в никакъв случай не стопира да вълнува въобръжението на хората. Тя господства и в една от огромните TED конференции в края на 2019. Модераторите интервюираха своите авторитетни лектори и гостите им за това по какъв начин те си показват нашия живот след 30 години. Ние събрахме няколко ярки прогнози.

Таблетка за четене

Николас Негропонте, създател на MIT Media Lab

Ние прекомерно доста използваме информацията през очите и това евентуално е прекомерно неефикасен канал. Аз споделям, че ние ще се научим да усвояваме информацията. Например, изпивате таблетка и към този момент ще знаете британски, взимате друга таблетка и ще изучите Шекспир. Всичко това ще става посредством кръвообращението: незабавно щом веществото навлезе в кръвта, то доближава до мозъка и когато разбере, че към този момент е в мозъка, ще качи информация на верните места. Говорих за това с Ед Бойдън, Хю Хер и още редица други хора... Това не е такава фикция. 

Лични медикаменти за всеки човек

Дорин Лоренцо, президент на онлайн услугата Quirky

Онова, което ще ме удиви в околните 30 години, е опцията да се диагностицира болестта още преди да сте забелязали, че нещо с вас не е наред. И, несъмнено, да се излекувате благодарение на медикаменти, направени особено за вас, унищожавайки вечно заболяването. Концепцията за здравето и портативните технологии ни тласкат в тази посока.

Чип, инсталиран в тялото

Грегъри Милър, съосновател на Spacebar Mobile Radio и някогашен ръководещ шеф на Гугъл.org

Ще можем да инсталираме чип в нашия организъм – датчик, който следи за здравето ни и ще може да открива болесттите ни в ранен етап. Той ще дава информация за нашето местонахождение на хората, на които позволим да виждат тази данни, както и ще дава разнообразни данни в действително време. Първоначално, от тези технологии ще се възползват най-големите запалянковци, а по-късно и останалата част от хората.

Ние като цяло не се тормозим доста, че застрахователните компании ще получат достъп до такива данни. Ако цените им паднат, те ще работят доста по-справедливо, без непотребни заобикаляния и ще бъдат по-достъпни. Ще дадем за образец няколко компании (утрешните Гугъл, Фейсбук и Twitter), достъпът до които е обвързван с доста персонални данни, за техните артикули да се интегрират по-добре в всекидневието ни. В началото това надали ще ни хареса, само че Върховният съд ще разреши на полицията и на спасителите рационално да употребяват данните от нашите микрочипове.

Освен това ще можем да слушаме музика онлайн когато и да е благодарение на избран адаптер във вътрешното ухо, сходно на днешния Гугъл Glass. Така ще можем да слушаме както улични музиканти от Гана, както и група, която свири в бар в Рейкявик, до момента в който добродушно си седим и обядваме в Сан Франциско. Тази музика ще сближи идващото потомство и ще му даде религия в международния мир.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР