Бъдещето на страните от Западните балкани е в ЕС. Това

...
Бъдещето на страните от Западните балкани е в ЕС. Това
Коментари Харесай

Премиерът Борисов се срещна с редица световни лидери в Давос

Бъдещето на страните от Западните балкани е в Европейски Съюз. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на присъединяване си в панела „ Диалог за дипломацията на Западните Балкани “ в границите на Световния стопански конгрес в Давос.

В швейцарския град Борисов посочи, че България поредно поддържа напъните на страните от Западните балкани по пътя им към участието в Европейски Съюз. Доказателство за това е, че България и Северна Македония домакинстват взаимно на Берлинския развой от 1 януари 2020 г.

След речта си, Борисов се срещна с турския външен министър Мевлют Чавушоглу. Двамата разискаха настоящи интернационалните въпроси, като фокус на диалога им бяха резултатите от провелата се в Берлин мирна конференция за Либия. Българският министър председател похвали турския си сътрудник за добре свършената работа, а Чавушоглу акцентира, че всички участници в конференцията са изявили предпочитание военните дейности в Либия за спрат.

В рамките на форума българският министър председател беседва с премиера на Хърватия Андрей Пленкович и с президента на Косово Хашим Тачи. Пред двамата държавни мъже Борисов съобщи, че изтъквам: „ би трябвало да покажем, че на Балканите сме пораснали. И по тази причина бъдещето на страните от Западните Балкани минава през европейската им интеграция “.

Подкрепа за участието на Северна Македония в Европейски Съюз още веднъж беше декларирана от българския министър-председател по време на диалога му с министъра на външните работи югозападната ни съседка Никола Димитров.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР