Бъдещето на страната е в ръцете на младите и инициативни

...
Бъдещето на страната е в ръцете на младите и инициативни
Коментари Харесай

9 големи компании и 29 български университета с рамо за талантливи млади специалисти

Бъдещето на страната е в ръцете на младите и инициативни българи . Ежегодно университетите дипломират хиляди висшисти, а все пак, компаниите изнемогват в търсенето на качествени фрагменти. Недостигът на експерти у нас води до последователното отпадане на България от конкуренцията за нови капиталовложения на международния пазар.

С концепцията да помогне на родния бизнес в търсенето на квалифицирани чиновници и да спомага в построяването на тясна връзка сред образователните заведения и бизнесмените, Порталът на българските общини KМЕТА.bg провежда национална акция „ Моята специалност – моето бъдеще ”.

С огромната самодейност КМЕТА.bg ще подкрепи развиването на българския бизнес и ще даде рамо на надарените млади експерти да бъдат открити от най-подходящия за тях шеф.

Инициативата започва на 11 май 2020 година в партньорство с 29 одобрени български университет а, 9 огромни компании, а патрон е Министерството на труда и обществената политика. Медийни сътрудници са Икономическият портал Economic.bg и Информационна организация „ Фокус “.

От 11 май до 14 юни 2020 година в това число всички искащи студенти могат да подадат своята кандидатура, като се записват и изпратят своя новаторски план по определена тематика на особено основана платформа.

Всеки участник може да изпраща до 1 /един/ собствен авторски план по съответно заложена тема/направление, според приложения към тези правила лист, в определена професионална област, като категорично би трябвало да се уточни за коя компания е създаден планът.

Компетентно жури, показано от фирмите – сътрудници на самодейността, ще дефинира наградените участници в националната акция. Всяка от показаните компании има право да избере единствено един победител по тематиката, която е обявил, който ще получи парична премия в размер на 2000 /две хиляди/ лв., както и опция за кариерно развиване в съответната компания (по преценка на компанията).

Повече информация – на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР