Бъдещето на Русия изцяло е свързано с Европа според френския

...
Бъдещето на Русия изцяло е свързано с Европа според френския
Коментари Харесай

Макрон: Бъдещето на Русия е изцяло свързано с Европа


Бъдещето на Русия напълно е обвързвано с Европа съгласно френския президент Еманюел Макрон, отбелязва в заглавие " Росийская газета ", представена от Българска телеграфна агенция.

След вчерашната си среща с съветския водач Владимир Путин, дошъл на работно посещаване във Франция, Макрон се изрече за вероятностите на Русия в Туитър: " Убеден съм, че бъдещето на Русия напълно е обвързвано с Европа ". Френският държавен глава уточни, че има вяра в Европа, разпростряла се " от Лисабон до Владивосток ", прибавя съветският официоз.

Необходимо е Русия " да се слее " с европейския свят, съобщи на срещата Макрон, представен в материала. " Вярвам в тази идея ", сподели той и прикани да се преразгледа архитектурата на доверието сред Русия и Европейски Съюз, да се разработят общи способи за решение на споровете.

Еманюел Макрон " може би счита, че връзките сред Русия и Европа би трябвало да се отброяват от момента, когато той (...) е бил определен за президент на Франция (...) Той без подозрение желае да влезе в историята най-малко като европейски модернизатор, просто към този момент не знае по какъв начин ", иронизира във връзка вчерашните изказвания на френския водач вестник " Комерсант ".

Като непрекъснати членки на Съвета за сигурност Русия и Франция директно вземат участие в уреждането на доста районни рецесии. Москва и Париж подкрепят да вземем за пример решаването на спора в украинския Донбас. Вчера двамата президенти показаха общо мнение, че " нормандският формат " (Русия, Франция, Германия, Украйна) няма опция. Макрон изрази вяра за привикване на среща на върха " в нормандски формат " в околните седмици, написа " Известия ".

След промяната на властта в Украйна през днешния ден има късмет да се даде нов подтик на Минския развой, разяснява някогашният съветски дипломат в Париж Александър Орлов. По думите му в този момент Русия и Франция би трябвало да открият метод да насърчат новия украински президент Володимир Зеленски да извърши уговорките, поети от Киев. Става дума преди всичко за влизането в действие на закон за специфичния статут на Донбас и раздалечаването на войските и техниката, струпани на разграничителната линия сред силите на Киев и на сепаратистите.

Диалогът сред Москва и Париж през днешния ден е изключително значим и нужен. Така счита Юрий Рубински, началник на центъра за френски проучвания в Института за Европа към Руската академия на науките, написа " Независимая газета ".

С кого да сътрудничи през днешния ден Русия в Западна Европа, пита се той. " Англия и нейният нов министър председател Борис Джонсън са съсредоточени върху Брекзит, в Италия се развива политическа рецесия, немската канцлерка Ангела Меркел завършва кариерата си. Затова е явна поръчката на Макрон да работи като представител на ползите на Европейски Съюз пред водещите сили, без значение дали става дума за Русия, Съединени американски щати или Китай ", разяснява аналитикът.

Според него Макрон не може да допусне лидерската среща на Г-7 в Биариц през уикенда да завърши без сключване на заключителна декларация, както се случи в Квебек предходната година заради несъгласието на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп с позицията на други участници. Затова френският водач държи да осведоми сътрудниците си за мнението на Русия по главните въпроси от интернационалния дневен ред.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР