Бъдещето на Пловдивския Панаир е от основно значение за българската

...
Бъдещето на Пловдивския Панаир е от основно значение за българската
Коментари Харесай

МИИ: Бъдещето на Пловдивския панаир е от значение за българската индустрия

„ Бъдещето на Пловдивския Панаир е от главно значение за българската страна и промишленост, като всички, които имат градивни оферти за него, би трябвало да се включат в този разговор. Държавата ще взе участие ефективно в този разговор дружно с всички, които имат връзка с него, би трябвало да се построи добра тактика, която да притегли интернационалните изложители, като се обърне внимание на високотехнологичния сегмент. “

Това заяви министър Богдан Богданов , който показа визията на министерството на сесия на Общинския съвет в Пловдив, оповестиха от Министерство на стопанската система и промишлеността /МИИ/.

Според министър Богданов с визията се цели Пловдивският панаир да разшири интернационалното си наличие посредством създаване на интернационалните партньорства . Част от заложените в документа ограничения са свързани с привличане на международни стопански конгреси, на основни промишлености като кръговата стопанска система и възобновимите енергийни източници , образуване на годишни конференции за технологии, създаване на изложбен музей, онлайн събития и платформи, образуване на фестивали. По думите на министъра единствено през последните 15-20 години Пловдив и района са привлекли над 3 милиарда лв. вложения . Министър Богданов уточни, че тези компании би трябвало да имат своя подиум, като Панаира, на който да построяват основни партньорства.

„ Темата през днешния ден не е собствеността на Пловдивския панаир, тя се взема решение на друго място – в съда. Трябва да създадем по този начин, че с общи старания той да просъществува и да стане привлекателен център за промишлеността, без значение дали е под формата на публично-частно партньорство, дали е напълно държавен, по-големият въпрос е да се направи по този начин, че да се върне образа му и той още веднъж да е врата за българската промишленост и индустрия “ , уточни той.

„ За нас е значимо Пловдивският панаир да работи и до момента в който нямаме разговор сред другите акционери, това няма по какъв начин да се случи “, сподели министърът. Той беше безапелационен, че ще разяснява с безусловно всички бъдещето на Пловдивския панаир, с всеки който има хрумвания и е податлив да ги показа, само че министерството няма да се откаже да пази интереса на страната. „ Делата, които се водят са с доста явен фокус, акциите които са предоставени на община Варна да бъдат върнати на страната, да не бъдат апортирани. За нас двата процеса ще вървят редом “ , разгласи министър Богданов.

По думите му Министерството на стопанската система през годините е било наблюдаващ и в този момент страната би трябвало да влезе в ролята си, тъй като развиването на подобен актив е обвързвано с основни цели на страната . Богданов акцентира, че сдружението се ръководи неефективно и даде образец с панаира в Солун.

„ Той е два пъти по-малко по повърхност от пловдивския, само че през предходната година е привлякъл над 1500 изложители и над 210 000 гости. В същото време на Есенния механически панаир в Пловдив, който е най-мащабното ревю, е имало 200 изложители и 15 000 гости ” , уточни Богданов. Министърът съобщи още, че при първа опция ще инициира полемика и с Община Варна.

„ Настояваме акциите да бъдат върнати, каквото решение има Общинският съвет, само че не е извършил “ , сподели Богданов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР